Poveste fara happy end

Un TAXI numit disperare

Azi am injurat toata ziua!

In gand, printre dinti sau chiar cu voce tare! Am injurat noroaiele, gropile din asfalt, soferii nesimtiti, naveta obositoare, trenurile cu intarzieri, metroul aglomerat, tramvaiele ce vin rar… Jobul stresant de azi, aglomeratia din fata ghiseului, birocratia, muntii de hartoage… Si, la intoarcere, in ordine inversa, am injurat tramvaiele, metrourile, trenurile, gropile.

In sfarsit, ajunsa din nou “acasa”, in gara, la Ploiesti, obosita franta, cu nervii in piuneze, cu 3 sacose mari si grele, m-am aruncat cu disperare in ultimul taxi disponibil, traind o mica satisfactie vazand ca am reusit sa-l “apuc”, in timp ce altii au ramas in gara, privind in zare si asteptand… M-am facut comoda pe bancheta din spate si i-am spus taximetristului adresa…: “Ma lasati chiar acolo, in statia de taxi!” “Nu conteaza”, mi-a zis el. “Oricum ma intorc la Gara. Langa casa.”. “Aaa! Va retrageti!” “Nu!” mi-a zis. “Sotia mea e pe moarte. Nu pot sta acasa! Dar nici departe nu ma pot duce… Daca e nevoie de o morfina, de ceva…? Am inchiriat masina asta… Ii platesc patronului 1 milion pe zi… Fac curse pentru acest milion si pentru benzina… Si pentru masina, ca sa am cu ce ma deplasa la spital, sau dupa morfina. Masinile mele (am avut doua!) le-am vandut asta vara, pentru operatii, medicamente, chimio… In zadar… Acum… Acum am nevoie de o masina, de morfina si de stat nici in casa, dar nici departe de casa. Si de 4-5 cafele din banii care-mi raman.”

Si m-a lasat in fata casei mele. Scormonind in portofel dupa bani, mi-am aruncat o privire in oglinda retrovizoare, catre fata lui. N-avea 40 de ani! Si-n ochii lui puteai vedea disperarea! Desi vocea nu-l tradase nicio secunda. O voce clara, un timbru cald, o resemnare… Intre voce si ochi, o teribila discordanta!

A luat banii, mi-a multumit, si a facut cale-ntoarsa spre gara. Am ramas pe trotuar, cu sacosele in jurul meu, privind cum se indeparteaza o masina de taxi si o poveste fara happy end.

Si EU injurasem toata ziua! Noroaiele, gropile, trenurile, aglomeratia, job-ul…

Autor: Functionara

Comentati?