Cum spuneti ambuteiaj in chineza?

Credeti ca naveta voastra sau drumul spre munte este un cosmar? Stirea aceasta ar trebui sa va faca sa va simtiti mai bine, muuuult mai bine: un blocaj masiv de trafic din afara Beijingului intins pe 100 km si care dureaza de 10 zile!

Vehicule, mai ales camioane incarcate plecate din Beijing, sunt intr-o coada lunga de aproximativ 100 km din cauza traficului greu, provocat de lucrarile la extinderea autostrazii. Soferii s-au plâns că localnicii i-au suprataxat pentru mancare si apa in timp ce ei stau blocati. Situatia se pregateste sa „revina la normal”, dupa cum a declarat televiziunea de stat luni.

Boomul din constructiile de drumuri (si nu numai) din China ultimilor ani, a dus implicit si la folosirea mult mai multor autovehiculelor. Traficul blocat s-a intins intre Jining in Mongolia Centrala si Huai’an in provincia Hebei, la nord-vest de Beijing, a declarat Global Times.

Lucrarile la drumuri care au fost cauza obstructionarii traficului sunt necesare pentru a repara daunele cauzate de cresterea incarcaturii camioanelor de marfa ce folosesc autostrada, scrie ziarul de stat, si nu se vor incheia pana la mijlocul lunii Septembrie. Autostrada, parte din autostrada de viteza Beijing-Tibet, este puternic folosita de camioane care transporta carbune din Mongolia Centrala. (photo BBC News)

Comentati?