Ciocolata pentru masaj …

„Ciocolata este cel mai grozav cadou facut femeilor pentru femei, in afara de Paul Newman si Gene Kelly” spunea la un moment dat Sandra Bullok.

Ciocolata este noul noroi. Cel putin atunci cand vine vorba de tratamente spa. Un strat gros de noi senzatii si experiente pe spatele si membrele mele. O imitatie proasta de „bronz” fals, care insa se spala usor. Dar in rest, tot ce se spune este adevarat. Muschii incordati se relaxeaza imediat sub caldura lotiunii de ciocolata, care se simte foarte grasa, alunecoasa, dar intr-un mod incredibil de bun. Chiar si muzica din fundal suna a ciocolata topita.

Acesta este un tratament relativ nou in industria cosmetica, insa culturile antice au folosit bauturi pe baza de cacao cam de pe la 1100 i.Hr., deci pare un pic ciudat faptul ca a fost nevoie de mai mult de 3.000 ani pentru ca sa ne dam seama ca ceea ce functioneaza pentru papilele gustative este, de asemenea, delicios si pentru piele. Secole mai tarziu, aztecii inca nu descoperisera toate posibilitatile oferite de semintele cu gust amar si deloc atragatoare. Pentru ei, ciocolata era inca in primul rand pentru baut, si era rezervata pentru ceremonii religioase speciale, si asa de pretuita ca a devenit moneda de schimb. Trei boabe de cacao puteau cumpara un ou de curcan iar 30 puteau obtine un iepure.

Cantitatea de ciocolata folosita in timpul acestui masaj poate cumpara, probabil, o colonie intreaga de iepurasi azteci. Dar, cum ciocolata este atat de buna pentru tine, nu trebuie sa te simti prea vinovata pentru ca cedezi in fata ispitei. Consumul de ciocolata neagra se crede ca reduce tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului. Este, de asemenea legata de eliberarea de endorfine, „hormonii fericirii” organismului uman, precum si de cresterea nivelului de serotonina, un neuro-transmitator cunoscut ca si anti-depresiv.

„Ar trebui sa fie pe baza de reteta” spun unii. Ciocolata este buna pentru intregul corp, ea continand antioxidanti, ajuta sistemul imunitar si previne imbatranirea. Beneficiile de sanatate necesita dovezi mult mai puternice, asa ca se foloseste mai departe doar pentru mancat, mai degraba decat pentru … imbalsamat. Dar teoria are cu siguranta succes la chocoholici, care ar putea argumenta ca stiinta, cel putin in acest caz, mai poate astepta. Desi ar putea fi hormonii fericirii cei ce vorbesc.

Insa exista macar un singur beneficiu al masajului cu ciocolata care nu poate fi negat. Daca doriti sa nu cedati ispitei, si sa respectati dieta care spune fara dulciuri si mai ales fara ciocolata, atunci e mai bine sa va acoperiti cu caloriile ciocolatei decat sa le mancati.

Totusi exista un pericol, acela ca simtind mirosul de ciocolata nu veti rezista tentatiei de a si gusta. Este important sa nu va fie foame in acel moment. Intotdeauna am un mic sandwich ori ceva de rontait inainte de sedinta de masaj. E foarte usor sa te lasi tentat sa testezi „noroiul”. Dar nu va lasati pacaliti de miros! Pana la urma nu este decat o lotiune de masaj care este numai pentru uz extern.

Exista produse cu aroma de ciocolata ce pot fi comestibile, asa cum este vopseaua de ciocolata pentru body-painting, dar nu sunt sigura cat de buna ar fi pentru masaj. La urma urmei, e delicioasa, matasoasa iar textura calda este atat de atragatoare.

Multi ar putea pune la indoiala meritul ei in acest domeniu, pentru ca este decadenta iar beneficiile nedovedite. Dar acelasi lucru se poate spune si despre ciocolata in sine, iar asta nu a daunat popularitatii ei.

Esti ceea ce mananci … Luati obiceiul consumului de cacao si duceti-l la un nou nivel cu masajul cu ciocolata. Novicii pot incepe cu un masaj de 40 minute, in timp ce chocoholicii se pot condimenta cu 80 de minute. (sursa: amrathamsterdam.com)

3 comentarii pe “Ciocolata pentru masaj …

  1. mai toate saloanele cosmetice care se respecta si vor sa fie cumva la moda au si aceasta procedura; nu trebuie decat sa … google 🙂 cauta pe google „impachetari cu ciocolata” sau „masaj cu ciocolata” si alege ce ti se pare mai interesant. succes!

  2. @Guran: Tin minte ca impachetari sa faceau la comanda la fabrica Kandia din Timisoara. Din pacate fabrica s-a inchis, insa puteti lua legatura cu reprezentanta Kraft Foods (la Ghimbav) sau reprezentanta Cadbury pentru detalii. Impachetarea se poate face chiar la domiciliul clientului.
    Succes 🙂

Comentati?