Taximetristi invitati sa distruga „concurenta”

Cu atat de multi oameni conducand de colo colo, nu-i nicio curiozitate ca afacerile cu taximetria chineza sunt atat de competitive; autoritatile insa au hotarat sa mai tempereze elanul celor nelicentiati care nu fac altceva decat sa ruineze companiile perfect legale.

Pentru a arata lumii ca sunt hotarati sa starpeasca taximetria ilegala in China, autoritatile din Chengdu au invitat 50 de soferi de taxi sa distruga in public 140 de vehicule ilegal folosite in acest scop, capturate de politie. Inarmati cu bate
de fier, soferii si-au varsat toata furia si si-au eliberat toata frustrarea pe masinile „competitiei” pana le-au redus la statutul de gramezi de metal.

Din cele 140 de taxiuri distruse, 73 au fost scoase din circulatie pentru ca nu corespundeau tehnic iar 67 erau vehicule ilegale ale caror soferi nu si-au platit la timp amenzile. Cele mai multe dintre taxiurile ilegale din China sunt o adunatura de piese adunate de la fier vechi si facute sa para noi. Componentele extrem de uzate precum si cauciucurile adesea incredibil de tocite au dus la accidente grave. (fotografii ImagineChina)

3 comentarii pe “Taximetristi invitati sa distruga „concurenta”

    1. Ooohh daaa! Celor de pe Otopeni, din fata de la Inter si in general din fata tuturor hotelurilor la care „indraznesc” sa se cazeze straini. Celor care iti iau bani pana la Otopeni dublu, pentru ca trebuie sa se si intoarca in oras (ca si cand pe mine ma plateste seful si pentru timpul pe care-l petrec pe drum spre si dinspre birou!), celor ce te intreaba: „Vreti si chitanta?” ca si cand nu e obligatia lor sa-ti dea asa ceva si ar mai fi de enumerat inca multi, dar ma opresc aici si las si pentru alta data …

  1. Unul cinstit, sa presupunem, imi povestea de un dispozitiv numit „maimuta”, care baga impulsuri in aparat cind soferul schimba frecventa de radio sau volumul, ceva de genul asta.
    Cei mai corecti si simpatici mi s-au parut cei din Ardeal. Sint si acolo uscaturi insa in general am avut o experienta mult mai placuta acolo decit in Buc.

Comentati?