Mica Sirena transformata intr-o mica printesa

Puteti spune ca s-a intamplat precum in povestea lui Disney „Mica Sirena” doar ca in acest caz real, sirena a avut nevoie de un pic de ajutor din partea chirurgilor.

Milagros Cerron, este o fetita peruana, nascuta cu o boala rara, cunoscuta sub numele de sirenomelia sau „sindromul sirena” ce a facut-o sa se nasca cu picioarele „sudate” de la calcaie si pana la solduri. Mica Sirena, asa cum este cunoscuta in Peru-ul natal, abia a implinit sase ani si de la nastere si pana acum a facut progrese impresionante.

Dr.Luis Rubio, seful echipei chirurgicale ce s-a ocupat de separarea picioarelor lui Milagros, dar si reconstruirea genunchilor, soldurilor si gleznelor, spune ca fizic fetita este forte bine, dar ca inca mai are un drum foarte lung de parcurs.

Micuta, al carei nume inseamna „miracol” in spaniola, a suferit trei operatii majore in ultimii cinci ani si va mai avea nevoie de operatii de reconstruire a aparatului urinar si sexual, in urmatorii doi ani.

Sirenomelia este o boala rara, un defect congenital ce apare odata la 70.000 de nasteri, si provoaca moartea in marea majoritate a cazurilor. Mai este doua un singur alt caz in America, o tanara de 17 ani, Tiffany York, ce a fost si ea supusa unor operatii chirurgicale de separare ce s-au desfasurat cu succes, inaintea micutei Milagros.

Nascuta intr-o familie umila dintr-un sat sarac din Anzi, Milagros Cerron este destul de norocoasa sa-i fie suportate toate facturile medicale de catre guvernul peruan. (fotografii: AGENCIES)

Comentati?