Sarbatorim si noi somnul?

Cum? Pai desigur prin somn. Ziua Mondiala a Somnului este un eveniment international ce se intentioneaza a fi sarbatoare a somnului si o chemare la actiune pe probleme importante legate de somn, inclusiv medicina, educatie, aspecte sociale si condus. Are ca scop discutarea si rezolvarea problemelor legate de somn din societate prin mai buna prevenire si managementul tulburarilor de somn. Ziua Mondiala a Somnului 2010 s-a tinut pe 19 Martie sub sloganul „Dormi bine, esti sanatos”.

19 Martie 2010 este a treia Zi Mondiala a Somnului, iar evenimentul a fost organizat de World Association of Sleep Medicine din SUA. Evenimentul din acest an a presupus organizarea de grupuri locale de promovare a sanatatii somnului, prezentarea de materiale educationale, un concurs cu cele mai bune productii ce au sarbatorit Ziua Mondiala a Somnului si o expozitie de creatii video.

As fi postat asta mai devreme, dar dormeam cand s-a intamplat … 😀

8 comentarii pe “Sarbatorim si noi somnul?

  1. Ma intreb cati dorm efectiv 8 ore pe noapte. Am incercat de nenumarate ori insa orice fac tot nu pot iesi din programul 12 am-6:30 am. Citeam undeva ca nu e bine sa recuperezi somnul pe weekend si ca ar fi de preferat sa te trezesti la aceeasi ora n fiecare zi.
    Ideal ar fi si un pui de somn dupa pranz, nu?:)

  2. Daaa, ce bine ar prinde un somn de dupa-amiaza; am un material care chiar spune ca un pui de somn zilnic ne face mai inteligenti … Dar noi nu mai avem novoie, ca suntem geniali deja 😀

  3. Exista o teorie despre somnul polifazic. Nu l-am experimentat insa se pare ca ar fi mai benefic decit cel monofazic.

  4. Intr-adevar, e mult aplicat in domeniile mentionate de tine. Alti „neobisnuiti” polifazici au fost Churchill, Franklin , Edison si da Vinci.

  5. Nu stiam; stiu doar ca la un moment dat am citit impresiile cuiva care a incercat experimentul si care spunea ca se simte precum un drogat, ca are ochii rosii aproape permanent, si ajunsese sa nu mai auda trei alarme puse in decurs de o ora, atat de „rupt” de oboseala era …

Comentati?