Paradoxuri romanesti

Se apropie Sarbatoarea Pastelui si prin magazine lumea a luat-o deja razna. Este o frenezie demna de teluri mult mai nobile. Nu, n-am sa vorbesc despre acest aspect, e un subiect tocit si cred ca trebuie sa-l studieze psihologii. Eu am observat insa cateva paradoxuri in afara aceluia ca desi se vaita ca nu au bani, ca e greu, ca nu le mai plateste statul statul degeaba, continua sa umple carucioarele de parca vine sfarsitul lumii. Daca mai aveti si altele, sunteti invitati sa le adaugati. Lectura placuta!

Apa plata este la acelasi pret cu berea.
Branza e mai scumpa decat carnea: telemeaua e 20 lei, branza de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei.
Carnea de pui este mai ieftina decat ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
Portocalele mai ieftine decat merele.
Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
Biscuitii fara ciocolata sunt mai scumpi decat ciocolata.
Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
Maslinele umplute cu gogosari sunt mai ieftine decat maslinele cu sambure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decat ceasurile mari.
Hartia A4 nescrisa este mai scumpa decat hartia gata tiparita.
Vinul este mai ieftin decat strugurii.
Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
Si se mai presupune ca omul este o fiinta rationala … Sau poate omul DA, nu si romanul …

4 comentarii pe “Paradoxuri romanesti

  1. Nici eu nu am putut face legatura dintre numarul urias de case de marcat din supermarketuri, cit de pline sunt carucioarele localnicilor si puterea lor de cumparare. Nu am fost des prin magazine dar cind am fost am observat ca ma lovea bunastarea din plin. Fortat de situatie, am fost nevoit sa fac aprovizionarea la Real in toiul noptii si mi-a placut pentru ca eram aproape singur in tot magazinul.
    Niciodata nu am inteles idiotenia cu fisa pentru carucior.

  2. Aha. Interesant conceptul. Merge la fel de frumos ca si cel din parcarea de la Otopeni cu jetonul pretzios.
    Am observat ca fructele din supermarketuri nu au nici un gust. Nu stiu de unde le aduc, cum le aduc si ce le fac, insa nu au nici un gust. Arata mari sau cum se zice „frumoase” ca in expresia „ia uite ce bucata frumoasa de carne” :)). Prefer sa le iau din piata cu riscul ca nu stiu cit de mult au fost stropite de producator. In afara Bucurestiului e mai OK pt ca am incredere mai mare in producator.

  3. Marea majoritate sunt aduse de pe te miri unde. Si da, in piata e mai sigur (desi si acolo sunt multi care le aduc din Turcia) mai ales daca uitandu-te la fata vanzatorului poti sa-ti dai seama care e producatorul real si care e samsarul. De regula cei ce n-au nici o treaba cu productia (ce implica munca, evident!) sunt conationalii nostri ce ne-au facut de ras peste tot in lume. Si poti fi mai linistit stiind ca fructele noastre sunt aproape nestropite, nu din grija pentru noi si produse cat mai sanatoase, ci pentru ca e prea scump 🙁

Comentati?