Arta urbana … in hol de bloc

Este uluitor cat de multe minuni artistice trec absolut neobservate, pur si simplu pentru ca unele sunt atat de ascunse incat aproape nimeni nu stie despre ele …

Aceasta particulara – hai sa-i spunem – opera de arta se afla la etajul 13 al unui bloc modest de locuinte din Ukraina, in Kiev. Este foarte greu de descris si chiar privind fotografiile nu prea poti spune cu exactitate cam care crezi ca poate fi scopul acestei „decoratiuni”. Cel ce a facut fotografiile a descris ceea ce a vazut ca fiind intrarea pe taramul povestilor si a spus ca l-a facut sa se simta ca si cand chiar nu avea ce cauta acolo. Asa ca a luat in fuga cateva fotografii si a plecat inainte ca cineva sa il repereze in zona.

Pentru a proteja intimitatea vecinilor „artistei” ce a executat aceasta opera, fotograful nu a dezvaluit adresa blocului in care se afla aceasta abstracta creatie. Complicatele „stucaturi” colorate ce acopera peretii etajului 13 de la podea si pana la tavan impreuna cu lumina ce vine din luminatorul aflat in tavan creeaza o atmosfera ireala, fantastica.

Se pare ca vecinii au incercat sa protesteze, ba chiar sa si distruga aceasta creatie insa n-au putut face prea mult, pentru ca ar fi vorba de beton vopsit de fapt. Insa este clar ca cea care a creat-o s-a devotat acestei opere, iar dupa ce a terminat-o o intretine. Nu am reusit sa aflu daca scopul acestei creatii este un altar, insa o lumanare arde in permanenta!

Vecinii spun ca au incercat sa nu spuna nimanui despre ce se intampla la al 13-lea etaj al blocului lor pentru a nu atrage mii de vizitatori zilnic ce le-ar distruge in totalitate linistea si intimitatea. Tot ce se stie despre locatie, in afara faptului ca se afla la etajul 13 al unui bloc comun de apartamente, este ca se afla in zona cu cea mai proasta reputatie din Kiev (un soi de Ferentari de-al nostru) si ca nu sunt prea multe blocuri cu 13 etaje pe-acolo.

Comentati?