La gradinita de panda

Pozand pentru prima lor zi de gradinita, acesti 16 panda vor fi in mod clar o belea! Se vede dupa fetele lor! Insa deocamdata, micutii panda fac cunostinta cu noua lor casa, dupa despartirea de mamele lor. Ei au dat dovada de o curiozitate contagioasa, si curand s-au molipsit reciproc incepand sa-si exploreze caminul, amenajat pentru venirea lor cu baloane si umbrele colorate.

Ora de dimineata: „Elevii” grupei mici de la gradinita, in numar de 16 pozeaza pentru fotograf alaturi de ingrijitorii lor la Rezervatia Naturala Nationala Wolong, in provincia Sichuan, sudul Chinei. A fost pentru prima data cand au simtit gustul libertatii.

Fiecarui pui i-a fost destinat un ingrijitor care sa-l supravegheze si sa-l ajute sa se acomodeze cu noul loc si cu noua viata sub atentia vizitatorilor rezervatiei.

In jur de 1.600 de Panda uriasi traiesc in salbaticie in China, cei mai multi in Sichuan si in provinciile nordice ale Chinei, Shaanxi si Gansu. Alti 290 se afla in programe de inmultire in toata tara

PS: In timp ce ei se obisnuiau cu noua locatie, peste ocean, in SUA Gradina Zoologica Nationala din Washington se pregatea sa il imbarce pe Tai Shan, 4 ani, spre China, luandu-si astfel la revedere de la ingrijitori si de la mama sa in varsta de 12 ani Mei Xiang. O intelegere intre SUA si China, prevede ca toti panda uriasi, originari din China sunt doar sub forma de imprumut in gradinile zoologice din afara granitelor chineze si orice pui care se naste in captivitate pe perioada imprumutului trebuie sa se intoarca in China.

Tai Shan acoperit de zapada petrecandu-si ultimele momente la National Zoo din Washington.

Mama lui Tai Shan, Mei Xiang, jucandu-se in zapada la National Zoo din Washington

Un comentariu pe “La gradinita de panda

  1. Tin minte ce isterie a fost cind i-au adus pe Mei Xiang si Tian Tian. Am developat la filme intr-o veselie. Al doilea val a fost cind a aparut Tian Tian. Toata lumea urmarise evenimentul pe webcam si cind l-au scos prima data la vizionare a fost nebunie.

Comentati?