Ce se afla intr-o ceasca de cafea?

Coffee Bean

Haideti sa vedem de ce lumea produce peste 7.200 tone de cafea boabe anual, cand ea este de fapt o toxina alcaloida vegetala (precum nicotina si cocaina), un microb criminal ce ne stimuleaza blocandu-ne neuroreceptorii somnului, iar rezultatul: noi, treji!

Apa fiarta este un super solvent, extragand aromele si uleiurile din boabele de cafea. O ceasca buna de cafea trebuie sa aiba urmatoarea reteta ideala: 98,75% apa si 1,25% substanta vegetala solubila. Cafeina este un bun diuretic, asa ca nu va faceti griji, veti elimina foarte repede apa.

Asadar cafeaua contine: 2 etilfenol, acid chinic, 3,5 acid dicafeoylquinic, dimetil disulfit, acetil-metil-carbinol, putrescina, acid nicotinic.

raked coffee

2 Etilfenol: Da mirosul cel prea bine cunoscut ce ne trezeste in fiecare dimineata. Este deasemenea o componenta a alarmei gandacilor de bucatarie, feromoni, semnale chimice ce anunta colonia de apropierea iminentului pericol.

Acid chinic: Acesta ii da cafelei acea aroma usor acrisoara. In plus, este una din substantele chimice de baza din formula Tamiflu-ului.

3,5 acid dicafeoylquinic: Cand cercetatorii au pre-tratat neuronii cu acest acid in laborator, celulele au fost semnificativ (chiar daca nu complet) protejate de atacul radicalilor liberi. Da: Cafeaua este o buna sursa de antioxidanti.

Dimetil disulfit: Produs rezultat in urma prajirii boabelor de cafea verde, acest compus este exact la pragul delectabilitatii. (lucru bun dealtfel, de vreme ce este unul din compusii ce dau mirosul fecalelor umane).

Acetil-metil-carbinol: Acest gust untos, bogat si absolut minunat in zilele tale cele mai zdruncinate, vine in parte din lichidul galben, inflamabil, ce ii da untului aroma si este o componenta a aromei artificiale pentru floricelele “gatite” la microunde.

Putrescina: V-ati intrebat vreodata ce anume face carnea alterata atat de otravitoare? Ei, iata! Asta e: Ptomainele precum putrescina sunt produse cand bacteria Ecoli aflata in carne distruge aminoacizii. Prezenta in mod natural in boabele de cafea, miroase, dupa cum probabil va spune si numele, precum latrina Satanei.

Din punct de vedere chimic, este o molecula de acid nicotic cu un grup de metil atasat. Se imparte in piridina – ce ii da cafelei dulceata, gustul de pamant si deasemenea previne aparitia bacteriilor ce ataca dintii – si acid nicotinic (vitamina PP). Asadar cafeaua lupta sa-ti mentina dintii sanatosi, iar doua sau trei espresso iti pot furniza jumatate din doza zilnica recomandata. Dar dupa ce ati citit toate componentele, mai beti cafea?

3 comentarii pe “Ce se afla intr-o ceasca de cafea?

  1. Rosca Victoria Elena

    - Edit

    Reply

    De-ar fi asta pericolul social si otrava zilnica de care o sa murim. N0-am auzit sa ajungi la spital din cauza cafelei

Comentati?