Aproape … o mare evadare

Este cadoul meu pentru Simina a carei zi de nastere a fost foarte de curand. Si pentru ca nu am reusit sa-i dau cadoul meu – ea fiind deja in vacanta – sigura fiind ca are acces la net, m-am gandit la acest cadou virtual. Nu are incotro si il imparte cu voi toti cei ce cititi articolul, insa ea e un pic mai castigata totusi: a avut parte de o experienta uluitoare (de care sunt sigura ca ne va povesti la un moment dat) vizitand in acest an China. Cu aceasta ocazie a fost si la Gradina Zoologica si chiar a tinut in brate un exemplar asemanator celui despre care vorbim azi.

Aproape marea evadare – Puiutul de Panda, Wen Li, face o fisura in sistemul de securitate al gradinitei de ursi panda.

Cu siguranta ca stimabila Wen Li are toate semnele unei viitoare oportuniste: vaneaza ocazia si profita de ea! Puiul, care este o domnisorica fara stare, a fost surprins de camera de supraveghere in timp ce incerca sa evadeze, dar a fost prinsa. Cand mai avea putin si gusta libertatea When Li a simtit … un alt fel de labuta pe spatele ei, una mai ferma si mai puternica; era luata de ceafa de amuzata ei ingrijitoare.

Wen Li incearca sa sara gratiile patutului apucandu-se cu ghearele de ele si incercand sa se ridice, in timp ce sora sa geamana Ya Li o ignora continuandu-si joaca.

Incercarea ratata nu pare s-o fi suparat prea tare pe Wen Li, oricum. Mai tarziu a fost din nou surprinsa in ceea ce pare a fi pozitia ei favorita: atarnatul pe marginea gardului.

Wen Li

Fotografiile cu Wen Li – si a sa aparent mai tacuta si mai cumintica sora geamana Ya Li – au fost facute la Institutul de Cercetari pentru Panda uriasi de la Chengdu unde Wen Li si Ya Li s-au nascut pe 19 Iulie 2009. Doar 4 panda s-au nascut la institut in 2009, comparativ cu 18 puiuti in 2008, spun cercetatorii. Motivul? Mamicile aflate in grija institutului au fost in acest an prea „obosite” sa mai faca pui.

Salutari fanilor mei! E ora mesei, cu biberonul evident, desi ea face eforturi sa para mai mare decat este!

2 comentarii pe “Aproape … o mare evadare

  1. ABSOLUT SUPERB !!! m-ai lasat a bocca aperta, cum ar spune unul ras in cap 🙂 De departe primeste premiul de „cel mai inspirat cadou de ziua mea ” !!! saru’ mina mult. Pentru citeva clipe am avut senzatia ca il tin in brate…

  2. Sa-ti fie de bine draguto! Regret doar ca nu e permanent (desi fiind postat aici te poti intoarce la cadou anytime!). Dar nu se strica, nu ti-l fura nimeni, nu trebuie sa-l imprumuti prietenelor, doar sa-l imparti cu vreo cateva mii de cititori 😀 O nimica toata!

    PS: Hai acasa!

Comentati?