Romanii invadeaza Italia

tim card romania2

Romanii invadeaza Italia. Sunt multi in Italia. Cati? Greu de estimat in mod oficial. 10.000-100.000-1.000.000? Numerele sunt probabil in zona celor 5 zerouri si pentru asta nu este nevoie de date statistice oficiale. O confirma cea mai insolita campanie publicitara la care Milano este martor zilele acestea, creata DOAR in limba romana de catre compania de telefonie mobila TIM Italia.

Afise scrise in romana, care nu sunt bilingve italiana/romana, promoveaza serviciul unei cartele telefonice dedicata comunitatii romanesti TIM Card Romania.

tim card romania

Posterele in limba romana au invadat Milano in tramvaiele si autobuzele ATM ca si in liniile de metrou Metropolitana. Judecand dupa frecventa aparitiilor, bugetul de marketing trebuie sa fi fost impresionant, evident, pe masura potentialului comercial pe care aceasta comunitate probabil il reprezinta in numarul ei real. In vremuri de criza, TIM joaca cartea vanzarilor pe segmente nisa, etnice, planificand in curand lansarea cardurilor TIM Card Albania si TIM Card Maroco si respectand lansarea produsului in ordinea numarului de imigranti din Italia.

Si iata cum, datorita ratiunilor comerciale ale unei multinationale, milanezii raman impietriti in fata afiselor incercand sa silabiseasca textul in romana de pe afis.

Fotografia alaturata este din statia de metrou Duomo. Daca aveti si alte fotografii ar fi interesant sa facem o colectie cu ele in toate ipostazele.

Toscana 127

8 comentarii pe “Romanii invadeaza Italia

  1. @Lili Rosca, cartela TIM se vinde in Italia, nu in Romania.

    Functioneaza precum o cartela preplatita, cu numar italian si este destinata convorbirilor initiate pe teritoriul Italiei catre Romania.

  2. de pe cartela TIM CAD ROMANIA din ITALIA,se poate suna cu cele 200de ninute pe orce retea de tel mobila din romania?

Comentati?