Cel mai bun prieten al fetelor

diamondsGrupul minier Petra Diamonds a descoperit la mina Cullian din Africa de Sud, un diamant alb de 507,55 Karate acesta fiind unul din cele mai mari diamante brute de inalta calitate gasit vreodata.

“Aceasta spectaculoasa piatra a fost recuperata Joi 24 Septembrie si este in prezent analizata de experti” spune intr-o declaratie de presa compania listata la bursa londoneza, ce opereaza in principal in Africa. Dupa o prima examinare, concluzia este ca diamantul are o claritate si culoare deosebite si cantareste in jur de 100 de grame (3,5 uncii).

johan_dippenaar_(petra_ceo)

Diamantul se afla in curs de clasificare a culorii, dar se crede ca este un diamant rar, de tip II cu foarte usoare urme de azot – considerate impuritati – facandu-l unul din cele mai transparente si incolore pietre.

„Mina Cullinan a dat din nou in lume un diamant important si spectaculos de frumos; acum de-abia asteptam cu nerabdare concluziile analizei experţilor”, a declarat Johan Dippenaar, directorul executiv al Petra Diamond.

Piatra pretioasa a fost gasita alaturi de alte pietre de culoare si claritate similara, una de 168 de karate si alte doua de 58,5 respectiv 53,3 karate.

Mina care in prealabil a fost detinuta de gigantul minier De Beers, este renumita pentru descoperirea faimosului diamant Cullinan in 1905, ce este astazi parte a bijuteriilor Coroanei Britanice si a avut initial 3.106 karate. In Mai 2008, mina a produs un stralucitor diamant de 101,27 karate, adica aproximativ de marimea unei mingi de ping-pong. Mina de diamante Cullinan se afla la nord-est de Pretoria si este a treia producatoare de diamante din Africa de Sud.

SOUTH AFRICA DIAMOND

In fotografia furnizata de Petra Diamonds este Johan Dippenaar – CEO si diamantul alb de 507.55 karate. Daca analizele expertilor ii confirma culoarea si calitatea este printre primele 20 diamante de cea mai buna calitate.

Comentati?