Echipa de curse britanica alege verdele

F1 WilliamsPana si unii dintre cei mai mari consumatori de combustibili, iubitori de masini puternice (cele mai puternice!) si producatori de noxe iubesc verdele! Ei, nu va ganditi ca au trecut la Formula1 hibrida … sau electrica. Asta e inca in lucru. Verdele la care au aderat britanicii il reprezinta niste arbusti ornamentali. Spectaculoasele tufe, tunse precum un monopost de Formula1 si echipa sa de mecanici de la standuri, le fura inimile fanilor curselor de viteza.

O pepiniera italiana a facut modelul pentru Ferrari, dar Williams l-a cumparat si a schimbat forma masinii care reprezinta acum designul masinii lor. A fost nevoie de 2 ani si jumatate pentru ca plantele sa se dezvolte in jurul ramelor de metal, iar acum sunt perfect acoperite. Tim Lightfoot, director de amenajari la Williams spune ca vizitatorii sunt de fiecare data uluiti de opera de arta ce reprezinta mecanicii schimband rotile monopostului in timpul unui pit stop. „Gradinarii nostri au pigulit plantele si le-au asezat in forma de astazi manual si au avut mare grija ca totul sa iasa perfect. A fost o munca grea, dar rezultatul este impresionant”.

F1

„Arbustii ornamentali au locul lor afara in jurul centrului de conferinte si sunt vazuti de toti cei ce ne viziteaza in fiecare an la cartierul general al echipei Williams F1 din Oxfordshire. Multi dintre ei sunt socati de marime in primul rand. Avem adesea persoane ce ar vrea sa se aseze in monopost dar nu este o pozitie confortabila pentru condus si nici nu merge prea repede :D”

F2

Williams-Toyota ocupa locul 6 in Formula1 la clasa constructorilor cu 30.5 puncte. Pilotul Nico Rosberg a adunat toate aceste puncte si se situeaza pe locul 6 si in campionatul pilotilor.

Comentati?