Politia britanica va jefuieste. Pentru binele vostru

police

Politistii britanici sunt oficial mai cu mot decat oricare alti colegi de-ai lor din lume, multumita unui experiment desfasurat in vecinatatile Londrei. Scotland Yard declara Marti ca ofiteri din zona de sud-vest a Londrei vor verifica masinile neincuiate, si le vor „usura” de obiectele valoroase pentru a le reaminti astfel proprietarilor sa-si incuie masinile, sa-si inchida geamurile si sa nu-si mai lase in masini obiecte ce pot tenta hotii.

Intr-un efort de instruire a populatiei, ofiteri de politie vor bate la pas strazile cautand lucruri de furat. Daca nu v-ati incuiat masina, politistii va iau tot ce gasesc de valoare in masina. Pentru ca sunt de la politie, ei sunt suficient de draguti sa va lase un biletel explicandu-va ce s-a intamplat cu bunurile voastre, dar scopul principal al experimentului este sa va invete sa fiti mult mai responsabili.

Mesajul pentru proprietarii de masini: „Ajutati-ne sa va ajutam” spune Inspectorul Sef al Politiei din Richmond Duncan Slade intr-un comunicat de presa.

Politia spune ca programul, demarat la inceputul lunii trecute, are la activ deocamdata doar un jaf, iar alte 12 astfel de „pozne” au fost zadarnicite in al 12-lea ceas cand proprietarii au aparut inainte de consumarea „infractiunii”.

In teorie ideea pare pe de o parte extraordinara dar pe de alta absolut hilara. Totusi, daca hotii adevarati ar fi aflat la timp si ar fi fost suficient de vicleni, ar fi putut incepe sa lase biletele prin masini in numele politiei.

„Este fara nici un dubiu o incalcare a proprietatii si pot aparea procese civile daca vreunul din proprietari demonstreaza ca s-a produs vreo paguba sau s-a pierdut ceva ca rezultat al incalcarii proprietatii” declara Orlando Pownall avocat si rezident in Richmond, citat de BBC. El a mai adaugat ca politistii trebuie sa se asigure ca obiectele luate din masina nu au fost stricate, lovite, defecte.

Comentati?