Secretul tineretii vesnice: sexul

sex-life150209

S-ar putea sa vi se para ca suna prea bine sa fie adevarat, dar secretul prelungirii tineretii este mai simplu decat a tine o dieta si decat cosmeticele scumpe.

Genunchii tremurand, inima sarindu-ti din piept, lenjeria intima deosebita, noptile nedormite, toate au meritat. A te bucura de o viata sexuala activa te face sa arati cu pana la sapte ani mai tanar(a) au descoperit scotienii. Si nici macar nu trebuie sa te dai jos din pat ca sa beneficiezi de acesti ani! Secretul “super-tineretii” este sa pastrezi o viata sexuala activa, in ciuda varstei, a durerilor de cap sau a unui program aparut tarziu la televizor care sa-ti distraga atentia.

A face sex este mult mai fascinant. Sexul este o chestie chimica. Elibereaza beta-endorfine catre creier (analgezice naturale pentru durerile de cap), dar si hormonul de crestere. A parea mai tanar iti da sanse mai mari de a avea parte de mai mult sex.

sex_682_537202a

Cel mai eficient mod de a-ti pastra o imagine proaspata, conform ultimelor studii, este sa iti mentii activa viata sexuala. Cuplurile ce fac dragoste de trei ori pe saptmana arata cu sapte ani mai tinere decat cele mai putin romantice, spune studiul, ce a intervievat oameni cu varste cuprinse intre 18 si 102 ani.

“Imbunatatirea vietii sexuale a unei persoane o poate ajuta sa arate cu intre 4 si 7 ani mai tanara” spune consultantul neuro-psiholog Dr. David Weeks. O viata sexuala de buna calitate duce la o mai mare satisfactie, reducerea semnificativa a stresului, un somn mai bun, o crestere a productiei de testosteron. Dr.Weeks a intervievat peste 3.500 de voluntari in decurs de un deceniu de studii asupra secretului aspectului si comportamentului tineresc. A ajuns la concluzia ca factorul genetic reprezinta doar 25% in ecuatia responsabilitatii pentru aspectul tineresc, in timp ce comportamentul are restul de 75%. Si unul din principalii factori de comportament a fost sexul ca si parte a unei relatii de durata. Intalnirile ocazionale cu diferiti parteneri nu au acelasi efect. “Importanta factorului sex a venit ca o surpriza. Ca si alte activitati psihice, la fel de mult, sexul este o importanta parte a vietii de la adolescenti tarzii sau tineri adulti pana la maturi, de-a lungul intregii lor vieti.”

Dr. Weeks, psiholog la Royal Edinburgh Hospital, spune ca teoria sa este sustinuta de staruri precum Goldie Hawn, 54 de ani, si Shakira Caine, 52 de ani, ambele bucurandu-se de relatii de lunga durata si aparent pline de implinire. Studiul lui mai spune ca satisfactia sexului elibereaza catre creier “semnale chimice”, printre ele si beta-endorfinele care vindeca durerile de cap, anxietatea si chiar artritele. A face sex regulat ajuta organismul sa-si construiasca apararea naturala contra infectiilor.

La fel ca si sexul, Dr.Weeks si echipa sa de cercetatori au mai descoperit ca orice forma de exercitiu ajuta la pastrarea unui look tineresc. El spune: “Echivalentul a 3 mile de mers pe saptamana este suficient sa va ajute sa aratati cu intre 5 si opt ani mai tineri in perioada maturitatii voastre. Marile avantaje apar din o circulatie imbunatatita, oase intarite, sistem imunitar fortificat si un raport mai bun intre muschi si grasime in organism.”

In termeni de longevitate, exercitiile de aerobic facute cu regularitate, si pentru 40 de minute pe zi pot adauga in jur de 12 ani la media de viata a unui om, conform declaratiilor Dr.Weeks.

Un alt studiu recent a 1.000 de barbati in Caerphilly, sudul Tarii Galilor, a descoperit ca cei ce au doua sau mai multe orgasme pe saptamana isi injumatatesc riscul de a muri prematur, in comparatie cu cei ce au unul pe luna. Studiul Doctorului Weeks a descoperit deasemenea ca cei ce arata mai tineri decat o spune actul de identitate de cele mai multe ori nu au copii. Daca totusi sunt parinti, tind sa aiba familii mici. Deasemenea tind sa fie atletici, calatoresc des, dorm bine, citesc mult si se uita putin la televizor.

Profilul psihologic a aratat ca sunt mai degraba sinceri, sugerand ca minciuna isi incaseaza taxele; deasemenea sunt nefumatori.

Pentru barbati, a avea cateva orgasme pe an, inseamna incidenta de cancer de san si afecteaza in UK 250 de barbati anual, probabil din cauza nivelului scazut de testosteron, dupa cum scrie si British Journal of Cancer.

Pentru a-si trage concluziile erotice Dr.Weeks si Mr. James au intervievat 95 de persoane din sudul Scotiei ce aratau mai tinere decat varsta lor si le-au comparat stilul de viata cu un numar similar care-si arata varsta reala. Au aflat ca sexul era o parte importanta in viata celor ce par mult mai tineri. Sexul in regim regulat i-a tinut tineri. Oricum, ei au admis semnificatia factorului sex, iar legatura lui cu sanatatea a venit ca o surpriza.

Comentati?