Ai grija cum o tii in brate!

Spune-mi cum iti tii iubitul/iubita in somn si-ti spun in ce stadiu este relatia voastra. Am gasit o noua interpretare interesanta a pozitiei din timpul somnului pentru viata unui cuplu. Fiecare cuplu este un mic univers, nimic nu este batut in cuie, insa specialistii spun ca pozitia din timpul somnului indica stadiul in care ne aflam cu relatia noastra. Cu cat relatia este mai stransa si cu cat cei doi sunt mai prinsi in relatie, cu atat dorm mai apropiati. Daca se poticneste, primele semne se vad prin distanta din ce in ce mai mare pe care o adopta.

Ca doi porumbei: fata in fata, imbratisati. Abia daca pot respira, de multe ori se chinuiesc, dar au grija ca fiecare particica a corpului sa se atinga. Este prima faza a iubirii. Vor sa fie unul, sa comunice chiar si in somn; sunt absolut abandonati in relatie, fac orice pentru ea, nu se plang cand le amorteste o mana sau un picior. Este tot ce si-au dorit si sunt dispusi sa reziste cu stoicism. Fiind la inceput, au inca putina teama, vor asigurari; si-atunci se strang in brate cat pot mai tare. Usor ridicol, dar foarte dragut. Nu-i asa ca va aduceti aminte cu placere cum era la inceputuri?

Iubirea cea linistita: unul dintre parteneri il tine pe celalalt in brate, de obicei cel rasfatat. Asta inseamna, de cele mai multe ori, ca ea sta cu spatele si el o tine in brate, sau doarme cu fata in sus iar el doarme pe o parte cu mana in jurul taliei. Desigur, pozitii sunt mai multe, si le stiti si voi. Este faza in care cei doi se cunoasc destul de bine. Nu se mai tem. Si au aflat intre timp ca noaptea … se mai si doarme. Vor apropiere fizica, dar nu mai fac dragoste chiar in fiecare moment. Au aflat ca iubirea nu se termina in zori.

Singuri, dar totusi, impreuna: cel mai bine dormim singuri. Tot patul e al nostru si nimeni nu ne deranjeaza. Totusi vrem sa il simtim alaturi pe cel pe care il iubim. Si-atunci, n-avem decat o solutie: fiecare cu jumatatea lui de pat. Fiecare cu loc suficient sa se foiesca cum vrea, insa ceva … o particica din corp trebuie sa se intalneasca, sa se atinga. Ceva, trebuie sa le spuna ca nu sunt singuri. El pe spate cu mana sprijinita pe umarul ei, sau pe burtica. Foarte comod pentru el (poate da din picioare cat vrea fara sa deranjeze pe nimeni), iar ea il stie acolo.

Spaima de singuratate: inca dorm impreuna, inca isi vorbesc. Dar simt ca ceva nu merge chiar asa cum si-au dorit. Se asteapta fiecare, ca in orice moment celalat sa il/o paraseasca si, inconstient, simt nevoia sa se mai agate de ultimul fir de par. Sau poate li se pare, sau chiar sunt inaintea spulberarii viselor de cuplu.

Sunt din ce in ce mai departe, ruptura e aproape: dorm cu spatele unul la altul, cat mai departe. Iar dupa o cearta serioasa, unul sau ambii parteneri dorm separat, tinandu-se singuri in brate, in pozitia fetusului. Este pozitia ce ne ofera cea mai mare siguranta cand ne simtim singuri. Putine perechi dorm imbratisate sau se ating atunci cand au frustrari sexuale sau resentimente. Cel care s-a indepartat sentimental se va feri de orice gest afectuos. Se va gandi sa nu fie interpretat ca o invitatie. Daca au inceput sa doarma asa tot timpul, daca ii deranjeaza un gest ce ar putea sa ii trezeasca, daca au inceput sa se fereasca de atingerile intamplatoare, atunci poate e vremea sa faca ceva pentru a-si salva relatia. Evident, daca se mai poate.

2 comentarii pe “Ai grija cum o tii in brate!

  1. eu am norocul sa ma regasesc in a 3-a pozitie…mda…foarte interesant articolul…unde le gasessti?

Comentati?