Gardian la Fukushima

gardian

Orasul Tomioka a fost abandonat cand a inceput scurgerea la reactorul de la Fukushima, oamenii iesind din zona de excludere de 12,5 mile intr-o asa graba incat si-au lasat usile deschise si animalele in curti.

Nespusa suferinta umana si pagubele materiale lasate in urma dezastrului de la Fukushima din Japonia au fost foarte bine documentate, dar a existat si o alta populatie care a suferit foarte mult si despre care s-a vorbit putin spre deloc: animalele lasate in urma in zona de excludere radioactiva. Un singur om nu a uitat insa: Naoto Matsumura in varsta de 55 de ani, fost lucrator in constructii, ce traieste in zona aceasta pentru a avea grija de supravietuitorii cu patru labute.

Este cunoscut drept „gardian al animalelor de la Fukushima” pentru ceea ce face pentru necuvantatoarele lasate in urma lor de locuitorii grabiti de guvern sa elibereze zona.
Este constient de prezenta radiatiilor la care este supus zilnic si a fost avertizat, chiar i s-a interzis sa mai mearga acolo dar „refuza sa-si faca griji”. Isi ia totusi anumite masuri, avand grija sa nu manance sau bea apa decat adusa din afara zonei.

Naoto Matsumura este singurul curajos ce traieste in zona de excludere de 12,5 mile din jurul Fukushima. A plecat initial cu toata lumea dar s-a intors sa aiba grija de animalele sale lasate acasa. Odata intors si-a dat seama ca mai erau multe altele care aveau nevoie de ajutorul lui si chiar daca nu se hraneste pe sine cu nimic din zona, faptul ca sta zilnic cu necuvantatoarele atata vreme, este fara dubiu expus la radiatii. “Mi-au spus ca n-am sa ma imbolnavesc in urmatorii 30-40 de ani, dar probabil ca voi fi mort pana atunci, asa ca nu-mi pasa!”

Matsumura a descoperit ca mii de vite au murit in hambare, asa ca pe cele ramase in viata le-a eliberat. Ele insa continua sa depinda de mancarea adusa de el. A inceput sa aiba grija de ele in 2011 si 4 ani mai tarziu continua s-o faca. Se bazeaza numai pe donatii pentru a putea avea grija de ele, si poate ca numele de gardian nu-i chiar foarte nimerit.

Parte dintre cainii si pisicile din localitate s-au semi-salbaticit fara oameni in preajma lor si se ascund in padure nemaifiind o priveliste comuna. Dar foamea nu a fost singurul motiv din pricina caruia au murit mare parte din animale, ci un ordin al guvernului care a decis (cand nu a mai putut sa le hraneasca) sa ordone omorarea lor in Mai 2011. Desigur ca acesta decizie l-a suparat pe Naoto. „Daca ar fi fost folosite pentru carne nu m-ar fi deranjat, asta e viata si asta era soarta lor oricum. Dar de ce sa le sacrifici si ingropi degeaba. Animalele si oamenii sunt asemenea. Ma intreb daca ar fi putut sa omoare oameni, ar fi facut-o? De ce sa nu asteptam sa ne ofere date importante pentru comparatia cu oamenii? Daca ele vor supravietui, atunci poate ca n-avem de ce sa ne ingrijoram. Daca vor incepe sa dea nastere la descendenti deformati in urmatoarele cateva generatii atunci lucrurile vor deveni cat se poate de clare si vom fi siguri ca nu trebuie sa mai lase pe nimeni sa se intoarca aici.” (sursa: worldtruthtv)

Comentati?