Pantofi din piele

Pantofi din piele. Din pielea lui Big Nose George Parrott, pentru a fi precisa. Dar ce este atat de special la acesti pantofi? Pai sa vedem ce spune istoria:

In 1878, Big Nose George Parrott si gasca sa au ucis doi oameni ai legii in Wyoming, SUA. In 1880, dupa ce s-au imbatat si au inceput sa se laude cu crimele, barbatii au fost arestati iar Big Nose George a foat condamnat la spanzuratoare pe 2 Aprilie 1881, in urma unui proces, insa a reusit sa scape in timp ce era tinut in inchisoarea Rawlins, din Wyoming. Cand vestea evadarii a ajuns la urechile locuitorilor din Rawlins, acestia s-au mobilizat si dupa ce l-au prins l-au atarnat pe George de un stalp de telegraf.

Doctorii Thomas Maghee si John Eugene Osborne au luat in posesie trupul lui Parrott dupa moarte pentru a-i studia cautand semne ale criminalitatii. In timpul procedurilor medicale, partea superioara a craniului lui Parrott a fost grosolan taiata si i-a fost data unei tinere de 15 ani pe nume Lilian Heath ce studia pentru a deveni prima femeie doctor din Wyoming, si pare ca ar fi folosit calota craniana pe post de scrumiera, suport de stilou si opritor de usa.

Pielea lui George de pe coapse, piept (inclusiv sfarcurile) si fata a fost prezervata si trimisa unei tabacarii din Denver unde a fost transformata intr-o pereche de pantofi si o geanta medicala.

Pantofii au fost pastrati de John Eugene Osborne, ce i-a purtat la balul sau de investire dupa ce a fost ales drept primul Guvernator Democratic al statului Wyoming.

Trupul dezmembrat al lui Parrott a fost depozitat intr-un butoi de whiskey umplut cu o solutie salina timp de 1 an, timp in care experimeentele au continuat, iar apoi a fost inmormantat in gradina cabinetului medical al doctorului Thomas Maghee.

Astazi pantofii din pielea lui Big Nose George sunt un exponat permanent la Carbon County Museum din Rawlins, Wyoming, impreuna cu partea inferioara a craniului.

Comentati?