Bogatia unei fantani

Care-i treaba asta cu fantani prin cele mai neasteptate locuri in Bucuresti? N-am nimic cu fantanile, dar sa le bagi printre chioscuri de tabla ce vand nimicuri de piata de vechituri mi se pare a fi doar risipa de de toate. Mai bine faceau altceva cu banii, zau! (Chestia asta, careia promit sa-i fac o fotografie, se intampla in Sectorul 4, intre Nitu Vasile si Drumul Gazarului).

Revenind la bani, poate n-o sa credeti, dar turistii arunca in fiecare zi in Fontana di Trevi (fantana fantanilor, ca sa zic asa) in jur de 3.000 € astfel ca anual primaria aduna monede in valoare de peste 1.000.000 €.

Fontana di Trevi este probabil cea mai bogata fantana din lume. Anul acesta „performanta financiara” a intrecut toate asteptarile. In timpul primelor sase luni, fantana a strans deja 600.000 € pentru bugetul orasului.

Monedele sunt colectate de catre personal special supervizat de politie. Localnicii si turistii au – desigur – interzis la a se atinge de monede. Promit sa nu ma mai uit la fel la fantani de acum inainte, si sigur ca am sa ma intreb cati bani face fiecare.

Fontana di Trevi, proiectata de arhitectul italian Nicola Salvi si desavarsita de Pietro Bracci, este cea mai mare fantana baroca din Roma si una din cele mai faimoase fantani din lume.

Comentati?