Un gadget de urgenta pentru masina

Poate ca nu arata ca cea mai revolutionara inventie dar faptul ca se ataseaza la propria centura va putea fi de ajutor intr-un caz de forta majora. Nu va trebui sa incercati sa gasiti ceva prin torpedou pentru ca va fi la indemana, desi, sincer, nu va doresc sa ajungeti sa aveti nevoie de ExiTool.

ExiTool este un gadget proiectat sa va ajute sa scapati din masina daca vreodata ramaneti captiv intr-o situatie de urgenta. Acest gadget ce se monteaza pe orice fel de centura de siguranta standard si este echipat cu un cutter, poate sparge geamul cu o combinatie de tungsten carbid si este si lanterna cu LED.

Orice sofer are un stres cand se gandeste la eventualitatea (nedorita, desigur) de a se afla intr-un vehicul implicat intr-un accident si a fi prins captiv. In primul rand este ingrijorarea de a fi incapabil sa te eliberezi din stransoarea centurii de siguranta fie pentru ca s-a blocat, fie ca nu reusesti sa ajungi la mecanism. O alta ingrijorare este cu aceea legata de iesirea dintr-o masina ce a plonjat intr-o apa suficient de adanca cat sa te trezesti scufundat. Presiunea apei poate face dificila sau imposibila deschiderea usilor sau deschiderea geamurilor pana cand apa patrunde in interior si presiunea se egalizeaza.

ExiTool se potriveste absolut pe orice centura standard cu o clama pliabila simpla. Cutitul de taiere al centurii a fost astfel proiectat incat este virtual imposibil, fie chiar si pentru cel mai subtire deget, sa atinga din greseala lama facuta din otel inoxidabil, ce are o lungime de 13 mm si care va taia centura dintr-o singura tragere rapida.

Geamurile laterale ale masinilor moderne sunt facute din sticla calita ce se sparge la impact. ExiTool are doua varfuri de spargere din tungsten carbid. Doar trebuie sa prindeti ferm in mana gadgetul si sa loviti geamul. Pentru rezultate cat mai bune, loviti geamul cat mai la marginea de jos posibil. Spargerea va fi necesara in doua tipuri de situatii: pe uscat, daca usile s-au blocat la impact, si-atunci ExiTool ajuta la o iesire de urgenta pe un geam lateral, sau sub apa, daca vehiculul a fost scufundat, caz in care expertii ne recomanda folosirea rezervei de aer ce va mai permite inca sa respirati inainte ca apa sa patrunda brusc si cu viteza in interior. ExiTool ii va permite soferului sau pasagerilor sa sparga geamul instant.

Lanterna cu L.E.D. foloseste o singura baterie cu litiu, de 3 wolti. Desigur, lanterna este folositoare nu doar in situatiile de urgenta. ExiTool costa 26.99$ si poate fi gasit pe http://www.crkt.com

Comentati?