Uitati de aspirina, ceaiul e de baza

cup of tea

Pana nu demult aspirina se considera ca este solutia traditionala pentru a alunga neplacerile. Dar acum pare ca o ceasca de ceai bun are mai multe beneficii asupra sanatatii, dincolo de calmare si eliberare de stres. Cercetatorii de la Universitatea Newcastle au descoperit ca un anumit ceai de menta, Brazilian Hyptis crenata, pare a fi la fel de folositor ca si aspirina in ameliorarea durerii. Vindecatorii brazilieni folosesc ceaiul ca un medicament de secole, dar abia acum prima dovada stiintifica ii atesta proprietatile vindecatoare – chiar daca doar pe animale in laborator.

Brazilian Hyptis crenata

Ceaiul traditional si-a dovedit proprietatile medicinale. Frunzele sale culese de la planta Camellia sinensis, ceaiul negru, cat si verde sau oolong (o varietate de ceai chinezesc) au o bogata concentratie de flavonoide – protejeaza impotriva afectiunilor cardiologice – si polifenoli, care sunt responsabili de protectia impotriva cancerului.

ceai camellia

Proprietatile antioxidantilor ajuta la construirea apararii impotriva cancerului de piele dar si a altor cancere, precum si mentinerea unui colesterol scazut. Ceaiurile decafeinizate sunt mai putin eficiente din cauza prelucrarii pentru eliminarea cofeinei. Ceaiul verde are puternice proprietati anti-inflamatorii: unele studii au descoperit ca pot calma durerile cauzate de artrite. Cercetatorii japonezi au descoperit ca ceaiul oolong ar putea preveni cariile dentare si ameliorarea pruritului. Simon Gibbons, profesor de fitochimie la Scoala de Farmacie a University of London spune: „Avem nevoie sa bem 3 cesti pe zi pentru a observa beneficiile. Lasati ceaiul sa se impregneze pentru cel putin 5 minute pentru a permite apei fierte sa extraga esenta materialului vegetal”.

Comentati?