Ce preferati: apa sau Coca-cola?

Pentru 37% din americani mecanismul setei e atât de slab incat frecvent îl confunda cu foamea. Lipsa apei este cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei. Conform studiilor Universitatii din Washington, un vas cu apa calmeaza foamea la aproape 99% din cazurile aflate la dieta de slabire.
Alte studii stiintifice arata ca un consum regulat de 8 pana la 10 pahare cu apa pe zi poate calma semnificativ durerile de spate si ale articulatiilor la 80% din cei ce sufera de astfel de afectiuni.

O scadere de doar 2% a apei din organism poate cauza pierderea temporara a memoriei, dificultati în calcule matematice de baza si probleme de focalizare în fata monitorului sau a unei pagini imprimate ?
Daca bei cel putin 5 pahare de apa pe zi scade cu 45% riscul de cancer de colon si cu 79% riscul de cancer la sân?

Iei zilnic cantitatea necesara de apa sau ai ales s-o înlocuiesti cu sucuri?

In multe state din SUA angajatii directiei de drumuri pastreaza mereu 10litri de CocaCola pentru a curata sângele de pe sosea ca urmare a unui accident rutier.
Daca bagi un biftec într-un vas cu CocaCola, se va descompune în 48 de ore.
Pentru a curata closetul, e de ajuns sa se toarne continutul unei cutii de CocaCola si se lasa timp de 30 de minute, apoi se da drumul la apa (Acidul citric din CocaCola curata foarte bine portelanul).
Pentru a înlatura oxidul de pe suprafetele cromate, trebuie doar sa le freci cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si îmbibata cu CocaCola iar petele vor disparea. Pentru a curata bornele bateriei auto, toarna peste ele un pic de CocaCola iar bulele se vor evapora. Pentru a slabi un surub oxidat, pune o cârpa umezita cu CocaCola timp de câteva clipe si surubul se va misca apoi fara probleme.
Pentru a îndeparta oxidul de pe sculele tale, aplica pasul anterior si oxidul va disparea. Pentru a desprinde orice fel de hârtie, guma de mestecat sau silicon, lipite pe orice suprafata de sticla, aplica aceeasi operatie.
De asemenea, pentru a curata parbrizul masinii tale când se murdareste la drum lung si nu ai apa, o sticla de CocaCola te va ajuta sa te descurci.

Ingredientul activ al CocaCola este Acidul Fosforic, al carui ph este 2.8, suficient pentru a dizolva un cui în 4 zile. Acidul fosforic este foarte daunator pentru calciul din oase si reprezinta unul dintre cei mai se seama factori vinovati de aparitia si agravarea osteoporozei. Determina pierderea sarurilor minerale, acest lucru înseamnand ca organismul este impiedicat sa absoarba calciul în mod adecvat, ducând la slabirea oaselor si prin urmare, creste posibilitatea de a avea fracturi. Combinatia acestui acid cu zaharul îngreuneaza absorbtia fierului, ceea ce provoaca anemie si faciliteaza aparitia infectiilor, în special la copii, batrâni si gravide. Bautura Coca Cola contine si gaz carbonic care, dupa AMEDEC, este un ingredient care provoaca “viciu psihologic”.
Contine cofeina, care daca se ia în cantitati mari (de la 400 la 600 mg) poate cauza insomnie, tahicardie, dureri de cap si chiar stari de neliniste. O cutie de CocaCola contine aproximativ 50 mg. de cofeina.
Mai contine si un aditiv numit E150, care este se pare cauza deficientei de vitamina B6, importanta pentru asimilarea proteinelor de catre organism si pentru a avea un sânge sanatos; lipsa acestei vitamine poate duce la anemie, depresie si confuzie, între alte simptome, si in plus genereaza o activitate exagerata si un nivel scazut de glucoza din sânge. Din pacate nu numai atât: zaharurile pe care organismul nu reuseste sa le digere, se transforma în grasime, ducând la surplus de kilograme si chiar la obezitate.
Ca si cum n-ar fi de ajuns, zaharurile continute, încetul cu încetul dizolva smaltul dintilor slabindu-i si producând carii.
Odinioara diabetul era intalnit numai la pacientii adulti, însa în ultimul timp s-a observat o crestere a cazurilor acestei boli la copii si adolescenti cu exces de greutate. Diabetul este o boala care afecteaza mai ales ochii, rinichii, picioarele si inima.

Iar acelora care cred ca pot rezolva problema cu un “coca light”, le dam o alta veste: exista studii stiintifice ce arata ca înlocuitorii de zahar sau zahar sintetic, consumate în cantitati mari, provoaca leziuni cerebrale, pierderi de memorie si confuzie mentala (dupa AMEDEC). Substanta care cauzeaza aceste afectiuni se numeste aspartam (E951), iar cercetatorii sustin ca ar putea duce la dezvoltarea bolii Alzheimer. În plus, au aratat ca unii din componentii chimici ai aspartamului pot provoca leziuni ale retinei si sistemului nervos.

3 comentarii pe “Ce preferati: apa sau Coca-cola?

  1. Raspunsul meu la intrebarea din titlu este… COCA-COLA!!!
    N-am mai baut apa de peste 20 de ani si ma simt perfect. Cand spun apa ma refer strict la apa chioara sau plata cum este denumita in limbaj modern. Altfel spus am mereu in frigider sticla cu apa MINERALA! De ce beau apa minerala si nu apa chiara?! Simplu! Apa minerala ARE gust! Daca tot trebuie sa consum lichide, atunci macar sa fie cu gust. Ador si sucurile, in special cel de grapefruit facut in casa cu manutzele alea doua… 🙂 De ce „alea” si nu „astea”… he he… take a wild guess! 😀

Comentati?