Furtuna de zapada la Londra

Am vazut la stiri cum Europa de Vest, in special Londra si Parisul, s-au confruntat cu ninsori neobisnuit de abundente (pentru ei, zic eu), care au provocat perturbari ale traficului aerian, feroviar si rutier. Este cea mai mare zapada a londonezilor din 1991 pana astazi. Trenurile au circulat cu intarziere sau au fost anulate in capitala, iar compania Southeastern a anuntat ca a anulat toate trenurile spre Londra.

In plus, mai multe zone de autostrada au fost inchise, in special pe M25 care inconjoara Londra, poate cea mai circulata dintre autostrazi. Zeci de scoli au fost inchise, iar autoritatile au cerut britanicilor sa-si reduca la maxim deplasarile, in timp ce serviciile de meteorologie au anuntat noi ninsori in urmatoarele zile.

Va puteti inchipui Londra paralizata de un strat de zapada de zece centimetri?

Pietoni alunecand pe trotuare, siderati de cele mai bogate ninsori din ultimii de 18 ani, dupa cum anunta presa britanica. Pentru a compensa lipsa mijloacelor de transport in comun care au fost pur si simplu blocate la rigola, unii au circulat pe biciclete, altii si-au pus pana si schiurile in picioare! Poate suntem noi mai caliti, mai obisnuiti cu lipsa de implicare a autoritatilor, dar 10 cm?! Come on!

Toate autobuzele au fost scoase din circulatie, iar 10 din 11 linii de metrou fie inchise, fie au avut intarzieri. Doua piste de pe aeroportul Heathrow au fost inchise, iar Gatwick (la sud de Londra) si City Airport, au fost inchise pe timpul noptii. Un aparat al liniilor cipriote Cyprus Airways a derapat luni pe aeroportul Heathrow, la scurt timp dupa aterizate, iar roata sa a iesit pe iarba. Incidentul nu a provocat insa alte neplaceri.

Comentati?