Povestea semnelor de circulatie

Voi v-ati intrebat vreodata cum apar semnele de circulatie? Cine le … inventeaza? Ca-s cam aceleasi (cu ceva mici exceptii) in toata lumea … Exista oameni ori echipamente care supravegheaza o intersectie si dupa ce s-au ciocnit o suta sau dupa ce a intarziat seful cel mare de la Circulatie pentru ca intersectia spre sectie s-a umplut de toate masinile existente in oras la acea ora au hotarat ca acolo trebuie sa bage un cedeaza trecerea pe o strada si drum cu prioritate pe cealalta? Si cum s-a ajuns la acea interpretare grafica ce poposeste pe bucatica de tabla?

Apoi, alte intrebari ar fi: cum poti deveni un sofer mai bun, mai responsabil, cu o atitudine defensiva? Cum sa imbratisezi atitudinea safety-driving daca nimeni nu-ti explica cu ce ai de-a face?!

Dar gata cu starea de incertitudine! Pentru aceia care si-au luat permisul de conducere fara sa treaca pe la scoala (nici la cea unde te invata sa scrii si sa citesti, nici la cea unde te invata sa conduci) am gasit explicatia unora dintre semnele de circulatie. Mai departe cred ca se vor descuraca si singuri, nu? Iata povestea adevarata din spatele semnelor de circulatie (dublu click pe fotografie ca sa se deschida intr-o rezolutie cat mai buna cititului): (sursa foto: i.imgur.com)

Comentati?