Esente – oameni din alte vremuri

Esente – oameni din alte vremuri

Pe 26 ianuarie 2011, cantareata franceza Mireille Mathieu a fost decorata cu inalta distinctie „Ofiter al Legiunii de Onoare”. Intr-o cariera ce se intinde pe patru decenii a înregistrat 1.200 de melodii si a vandut peste 120 de milioane de albume. A fost cea mai mare din cei paisprezece copii ai unei familii foarte modeste. Si-a facut debutul in muzica la varsta de 4 ani si a fost platita cu o acadea. Dislexia a facut din scoala un loc extrem de dificil si a parasit-o de la varsta de paisprezece pentru a lucra intr-o fabrica. Acolo isi distra colegii cantandu-le in pauze. Si-a dat o parte din salariul ei pentru a-si ajuta familia si a pastrat o parte pentru lectii de canto. In 1964, a castigat un concurs de canto in orasul natal Avignon, interpretand o piesa a celebrei Edith Piaf, cantareata cu care a fost adesea identificata, clasica La Vie en Rose.

Urmatoarea oprire a fost un concurs de talente, televizat, din Paris de unde a plecat abatuta pentru ca a fost batjocorita de audienta pentru accentul ei provincial si obiceiul ei de a „manca” cuvintele. Un an mai tarziu, norocul ei s-a transformat cand l-a intalnit pe cel care avea sa-i devina manager: Johnny Stark. Sub indrumarea lui, ea a castigat acelasi concurs de talente din Paris in 1966.

Prima ei achizitie majora a fost un camion, pentru afacerea tatalui ei, si o casa mare pentru familia ei, echipata cu telefon astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa foloseasca telefonul public din farmacia locale ca sa vorbeasca cu ea.

In turneul ei in Statele Unite a aparut la Ed Sullivan Show si Danny Kaye Show si a cantat cu Elvis Presley, Frank Sinatra si Dean Martin. Stilul ei a fost considerat ca depasit dupa aparitia rock and roll-ului, dar si-a continuat cariera, cantand si inregistrand pana in prezent. Se pare ce este extrem de populara in Rusia, dar oriunde ar merge are reputatia de a-si trata bine fanii. Melodiile Mireillei Mathieu au incantat milioane de oameni. S-a nascut la pe 22 Iulie 1946. In cele cateva piese de mai jos, interpretate la Paris in celebra sala Olympia in 2005 avea 59 de ani!!! Va vine sa credeti?! Felicitari unei doamne extrem de gratioase!

Olympia, Noiembrie 2005

Comentati?