Pierdere

Despre pierdere

In urma cu o ora cineva imi scria un mesaj extrem de emotionant despre faptul ca a pierdut o persoana importanta din viata sa si despre nevoia unui sfat. I-am scris randurile urmatoare (fragment dintr-o scrisoare catre cineva drag ce era in doliu cu ceva timp in urma dupa o pierdere similara):

„In cele din urma te vei impaca cu moartea lui, desi desigur pare inimaginabil acum. Stii de ce? Pentru ca l-ai cunoscut in viata. Amintirile si maretia vietii impreuna inving intotdeauna. Il stii mort pentru doar o noapte teribila, insa mult mai important l-ai cunoscut in viata pentru mai bine de un deceniu. Moartea este puternica si are o putere vicioasa asupra noastra pentru o vreme. Dar viata e tenace si triumfatoare. Refuza sa renunte sau sa fie impinsa inapoi. Cand aceasta moarte va inceta sa iti mai intimideze mintea, viata o va da la o parte si va spune: „Vreau locul meu inapoi. Ai avut clipa ta in lumina reflectoarelor dar totul s-a sfarsit acum. Dispari la fund acolo unde-ti este locul.”

El este Snoopy. Avea doar cateva luni. Nu si-a pierdut prea mult din moaca asta nici la 12 ani. Mi-e dor de tine, urechi de catifea!
snoopy

Comentati?