Chirurgie la cerere

Chirurgie la cerere

Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de scafandri executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare. Seful actiunii, o nemtoaica pe nume Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3.000 de ore la activ si mare pasionata de filmari subacvatice. Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea. In plina actiune, de grup se apropie un delfin care da semne ca este ranit … asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice.

Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata aripioara stanga in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp. Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana dar nu reuseste; va folosi mai tarziu un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon, dar delfinul nu mai are aer suficient asa ca se duce la suprafata si revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul, de fapt partea cea mai grea, pentru ca era adanc infipt in carne. El insa suporta eroic „operatia chirurgicala” si este salvat! Apoi dispare, exact asa cum si aparuse.

Ramane in urma lui grupul de oameni nauciti de emotia intamplarii!
Concluzia echipei: „Ne-am aflat la locul potrivit, in momentul potrivit, pentru a salva o viata.”

Daca momentul nu era filmat, probabil ca nimeni nu i-ar fi crezut ca au efectuat un soi de chirurgie la cerere, pentru ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, dar sa mai si colaboreze la indicatiile omului pentru a se aseza in pozitia cea mai buna fata de „doctor” (la un moment dat „doctorul” ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara).

Coloana sonora a filmului este „Blue in Dark” si a fost compusa de Hans Hug.

Comentati?