Dragostea. Raneste sau vindeca?

Dragostea raneste sau vindeca?

Universitatea din Ohio a cerut ajutorul unor cupluri casatorite pentru efectuarea unui studiu: le-a cerut acestora sa isi provoace leziuni minore pe piele, dupa care sa discute despre un subiect neutru. Dupa doua luni experimentul s-a repetat, doar ca de acesta data li s-a cerut sa discute in contradictoriu. Evident ca a urmat si rezultatul: leziunile s-au vindecat mai greu in urma discutiilor pe marginea subiectului neutru si cel mai greu dupa ce si-au adresat critici si au fost sarcastici, organismul producand mai putine proteine ce faciliteaza vindecarea.

Ca o continuare a acestui studiu Universitatea din Toronto a realizat un studiu care a demonstrat efectele casniciei armonioase asupra corpului nostru. Cateva cupluri casatorite, suferind de hipertensiune arteriala usoara, au purtat un aparat de masurare a tensiunii vreme de 24 de ore si au fost rugate sa completeze impreuna un chestionar referitor la casnicia lor. Petrecerea timpului cu sotul ori sotia a dus la o crestere a tensiunii arteriale in cazul cuplurilor cu o casnicie plina de conflicte si la o scadere pentru cuplurile cu o casnicie fericita.

Acum ziceti voi: dragostea raneste sau vindeca? Pe voi v-a vindecat dragostea sau purtati cicatricele intalnirii cu ea? (fotografia: by_thejamcascru)

Comentati?