Adrenalina… de sezon

Adrenalina la maxim, doar asa se poate defini imbinarea spectaculoasa dintre schi si zborul cu elicopterul. Este un sport al celor cu bani dar si cu foarte mult curaj. N-am sa vorbesc despre destinatii (zone indepartate din Rusia, regiunea italiana San Bernardo, intre Mont Blanc si Mount Rutorunele, chiar si crestele Fagarasului), doar ele singure iti taie rasuflarea, nici nu mai e nevoie sa te urci pe placa sau pe schiuri! Nici despre sumele de bani n-am sa vorbesc; fiind deja ultima moda, nici nu mai conteaza cat platesti daca ai banii si ai si curajul necesar sa faci asta.
Daca te afli in aceasta categorie, elicopterul te ia si te duce pana la ghetarii Rutor (3.486 m altitudine) sau Miravidi (3.051 m) sau in Muntii Fagaras pe Vf. Moldoveanul. Din momentul in care ai coborat din elicopter esti doar tu, cerul, schiurile (sau placa de snowboard) si muntele. Depinde doar de tine si de relatia ta cu muntele cum ajungi la poalele sale. Aceasta senzatie unica poate fi incercata din 1 ianuarie pana la finele lunii mai. In Romania panta cu cel mai mare grad de dificultate este pe Varful Moldoveanu (are inclinatie de peste 45 de grade).

Daca aceasta este o inclinatie periculoasa, va rog sa urmariti filmul urmator si sa-mi spuneti voi ce inclinatie are panta pe care coboara tipul cu placa si daca nu aveti un nod in gat; pe mine ma doare stomacul de cate ori ma uit la coborarea lui … Ce curaj?! Ce adrenalina?! Eu cred doar ca e si un pic de nebunie …

Adrenalina

Si acum detaliile: este vorba despre snowboarderul norvegian Terje Haakonsen care coboara de pe un varf de 7.601 m din Alaska! Este campion mondial de trei ori, este considerat cel mai mare snowboarder din toate timpurile (sportul in sine este unul destul de nou, nu are decat vreo 20 de ani) iar coborarea a facut-o in Noiembrie 2005. Are 35 de ani.


Comentati?