Urmeaza cartile!

urmeaza-cartileUrmeaza cartile!

Aceasta fotografie reprezinta intrarea intr-o librarie din Venetia. Magazinul se numeste Acqua Alta si ii apartine lui Luigi Frizzo.

Toate calitatile pentru care este recunoscuta Venetia sunt adapostitte in aceasta locatie de pe strada Santa Maria Formosa unde, la intrare, esti intampinat de un billboard: „welcome to the most beautiful bookshop in the world”.

Proprietarul este un domn de 70 de ani, Luigi Frizzo, ce a calatorit in jurul lumii si vorbeste perfect 5 limbi straine. Nu s-a gandit niciodata ca intr-o zi isi va deschide un magazin de carti – mai degraba un anticariat – dupa ce a facut tot felul de slujbe de la miner la chelner pe un vas de croaziera. De cum intri iti dai seama ca ai poposit intr-un loc cu totul special: peste 10.000 de carti sunt „aranjate” casual pe ici pe colo, pe unde se nimereste: intr-o canoe, intr-o cada de baie si chiar intr-o gondola.

bookshop-in-venice

Dar de unde numele magazinului? Foarte simplu: de indata ce vine mareea, ce nu este deloc la intamplare, dl. Frizzo si asistentul sau vand cartile purtand cizme de cauciuc. Din fericire cartile sunt asezate suficient de sus ca sa fie permanent in siguranta.

Patru pisici – proprietatea patronului – se plimba printre vederi, carti cu benzi desenate, clasice, carti straine, carti de istorie a Venetie si chiar prezervativele lui Casanova ce au un succes urias printre turisti.

Magazinul are si o micuta curte cu o scara facuta din enciclopedii, scara ce te duce spre o minunata perspectiva deasupra canalului si spre o usa de unde poti sta si cauta carti, lasandu-i astfel pe turisti surprinsi si confuzi.

Acqua Alta bookshop

Nimic din asezarea cartilor nu are vreo logica sau nu urmeaza vreo regula, motivul pentru care alegi o carte sau alta pentru a o vinde este pura inspiratie si probabil ca si asta aduce istorie locului acestuia, condus mai degraba de sentimente decat de spirit antreprenorial. Dl. Frizzo ne invata ca numai ce facem conteaza in viata, cartile ne invata pur si simplu cum.(photo credit: swide)

Comentati?