Omagiu pentru artistii plecati in 2016

Omagiu pentru artistii plecati in 2016

Keith Urban e bine merci pe drumul lui spre a deveni el insusi o legenda si faptul ca este extrem de talentat il ajuta enorm. In clipul de mai jos ia cateva piese ale unor artisti precum George Michael si al sau neasemuit “Careless Whisper”, “Take It Easy” scris de Glenn Frey, un cover al minunatului „Hallelujah” al lui Leonard Cohen, „Mama Tried” de la Merle Haggard, Heroes al lui David Bowie si „Purple Ran”-ul lui Prince si intr-un decor simplu, ce pare a fi al lui livingroom, acompaniat doar de chitara creeaza cel mai frumos omagiu adus catorva disparuti ai anului ce nu s-a incheiat de prea mult timp. Fiecare melodie este usor recognoscibila si totusi cantata intr-un stil diferit de original. Keith reuseste sa isi imprime stilul personal fiecareia fara a stirbi din integritatea acestor populare, legendare bucatele de istorie a muzicii.

Va invit la o calatorie in timp. Pentru ca, da, muzica are uimitoarea abilitate sa ne transporte inapoi intr-un anume timp si intr-un anume loc. Uneori, cand ascult o anumita piesa pot chema cu mintea o anume amintire. Fie ca este vorba despre momentul sau locul in care am ascultat piesa, fie ca e vorba despre o persoana, ori mai multe, amintirea aia este pe vecie legata de melodie. Probabil ca puterea asta pe care o are muzica este ceea ce ne face sa o iubim atat de mult. Pe ea si pe muzicienii ce ne-au adus-o in inimi prima oara.

Revenind la clipul lui Keith Urban, Slava Cerului ca suntem in sfarsit in 2017! Pentru ca anul trecut s-a remarcat prin disparitia atat de multor mari muzicieni: 2016 a insemnat plecarea dintre noi pentru David Bowie, Merle Haggard, Glenn Frey, Prince, Leonard Cohen si George Michael. Fiecare dintre acesti legendari artisti si-a lasat amprenta pe industria muzicala si pe oamenii ce le-au ascultat muzica si/sau au cumparat-o. Fiecare moarte a fost plansa si deplansa de fani, si pe buna dreptate. Din fericire ne-a ramas muzica lor. Thank you for the music!

Comentati?