Ne face Facebook capul mare?

Ne face Facebook-ul creierul mai mare? Poate! Cel putin parti ale creierului nostru, oricum. Conform unor studii recente, cei mai activi in social media au parti ale creierului mai mari decat altii (chiar comparand – desi asta mi se pare extrem de „subtire” – cu cei activi social in viata reala):

Cat de … social esti in retelele de socializare poate depinde de marimea creierului, ori cel putin a marimii unor anumite parti ale creierului. Studiile efectuate de University College din Londra au concluzionat ca cei mai activi pe Facebook – de exemplu – tind sa aiba amigdalele cerebrale mai mari decat colegii ori prietenii lor ce nu-s adeptii unei retele de socializare, dar au deasemenea marite sulcusul temporal superior – responsabil de recunoasterea emotiilor altora, gyrusul temporal median stang – ce ne ajuta in reactiile noastre la emotiile lor, precum si cortexul entorhinal drept in stransa legatura cu memoria noastra.

Cercetatorii nu s-au hotarat inca asupra a ceea ce inseamna aceste informatii, dar cel mai interesant este faptul ca nu au stabilit inca daca marimea acestor parti ale creierului este cauza ori rezultatul numarului de prieteni din retelele sociale ale subiectilor.

Studiul a fost efectuat pe 125 de studenti ce au fost examinati, rezultatul RMN-ului fiind coroborat cu numarul prietenilor din lumea reala, cat si de pe Facebook, iar pentru confirmarea rezultatului obtinut, dupa ce legatura dintre portiunile marite ale creierului si prietenii de pe FB a fost facuta, alti 40 de studenti au fost examinati.

Asa ca, daca va mai zice cineva ca sunteti caposi (cu sensul de cap mare), nu va mai suparati … Se pare ca exista o explicatie stiintifica si pentru asta 🙂

PS: Pentru cat de serios este articolul asta, tot asa si fotografia. 😀

Comentati?