Tatuaje la prezidentiale

Tatuaje la prezidentiale

Faceti cunostinta cu Vladimir Franz, probabil cel mai tatuat barbat ce a candidat vreodata la prezidentiale in orice tara de pe glob. Excentricul candidat strangea in 2012 semnaturi pentru a se putea inscrie in cursa prezidentiala din Cehia din 2013.

Vladimir Franz in varsta de 53 de ani are, ceea ce unii numesc, un aspect frapant. Fata si corpul ii sunt acoperite de tatuaje care-l fac sa arate albastru. Literalmente albastru. Dar asta nu-i singurul lucru ce-l face sa iasa in evidenta fata de ceilalti candidati. El este exemplul perfect pentru care nu trebuie, niciodata, sa „judeci o carte dupa coperta”.

Nu se vede doar uitandu-te la el, dar Franz era (la vremea intrarii in competitie) profesor de drama la una din cele mai prestigioase universitati din Praga, un talentat pictor si un compozitor de opera de succes. In tinerete a absolvit scoala de drept si a obtinut un doctorat in domeniu, dar a ales sa nu urmeze cariera de avocat sau magistrat in timpul regimului cehoslovac. In schimb si-a indreptat atentia spre arta, si dupa ce a studiat pictura si muzica a devenit profesor universitar. Este foarte cunoscut in Cehia pentru initierea unor serioase miscari culturale pentru tinerii tarii, ceea ce-l face extrem de popular in acest segment al votantilor.

Vederile sale politice sunt mai putin severe decat aspectul sau. Are o pozitie moderata si agreabila pe probleme generale, fapt ce probabil ar parea pentru multi incredibil pentru cineva cu fata acoperita de tatuaje si piercinguri. Chiar si analistii sunt de acord ca vederile sale extrem de clare si agenda sa politica foarte inspirata il pot face extrem de popular printre alegatori. Chiar daca nu e creditat cu prima sansa de a castiga alegerile, este de asteptat ca Franz sa stranga mai multe voturi decat alti cativa candidati ce si-au exprimat deja intentia de a candida.

Initial a sperat sa treaca pragul celor 50.000 pentru a avea oficial permisiunea sa candideze pentru prezidentiale insa, popularitatea de care se bucura online, combinata cu vederile sale politice l-au ajutat sa ajunga pe un bine meritat loc 3 (pentru cineva aparut in campanie de niciunde si care si-a bazat cariera politica pe aspect si pe retelele de socializare.

Dupa acel extraordinar start, a fost numit Ministru adjunct al Culturii, pozitie pe care o ocupa si astazi; si cine stie, poate in urmatoarea campanie prezidentiala din Cehia va fi ales presedinte – primul presedinte de tara cu atat de multe tatuaje.

Vorbind despre tatuajele care-i acopera mai tot corpul si fata, Vladimir Franz spune ca el vede tatuajul ca o forma de arta veche de secole, un mod estetic pe care oamenii il folosesc pentru a se exprima din vremuri imemoriabile. In cazul sau nu au nimic de-a face cu magia neagra sau cu vreun alt tip de ritual bizar.

Asadar, ati vota pe cineva care arata ca Vladimir Franz? Eu una il prefer, nu doar pentru ca pare o persoana complexa cu agreabile vederi politice ci si pentru ca ar face intrevederile diplomatice si sesiunile foto mult mai interesante. (foto: Gucci Wolf. via: Prague Monitor)

Comentati?