Amerasiatica

Amerasiatica: este o persoana nascuta in Asia dintr-un tata soldat american si o mama asiatica.

Ce face un om nemultumit de o sarcina ce nu i-a iesit cum trebuie? Se apuca si o ia de la capat ca sa o faca asa cum si-a dorit sa iasa de prima data. Povestea incepe in 1978 cand lumea era cu totul alta, cu 20 de ani inainte ca internetul sa devina principala sursa de informare, cand trebuia sa te documentezi altfel, sa pui intrebari … Insa deosebit este si subiectul. Urmariti povestea chiar daca e un picut mai lunga.

Rick Smolan, CEO al Against All Odds Productions si fost fotograf pentru Time, Life si National Geographic, spune prin imagini si cuvinte povestea prieteniei de 30 de ani dintre el si Natasha Pruss o fetita din Coreea pe care o ajuta sa scape din acele locuri.
Copil provenit dintr-o relatie mixta – o localnica si un ofiter american, o amerasiatica, Natasha (ca toti ceilalti copii aflati in aceeasi situatie) era stigmatizata din pricina faptului ca era o „corcitura”. Impreuna, Smolan & Pruss spun o poveste despre eliberare, istorie, cultura, dragoste si puterea legaturilor umane.

Povestea fotografica a lui Rick ne vorbeste despre puterea oamenilor ce reusesc sa influenteze viata celorlalti, de multe ori in cele mai neasteptate moduri.

Comentati?