Cercei

„Nu i-am făcut Radei găuri în urechi când era bebeluș. Normal, toată lumea m-a-ntrebat de ce. „Pentru că nu este obiectul meu, să-l găuresc când și dacă am eu chef.” Când avea patru ani, mi-a zis că vrea și găuri, și cercei. Foarte bine. Am fost la doctor și i-a făcut. „Mami, doare să fii fată.” Deh, mamă, pe timp ce trece, mai tare.” – Ana Barton

„-„dinghi dinghi dinghi. țe e, țiți, țe e?” se adresează o trecătoare trecută 🙂 copilei mele în vârstă de trei luni. „ce e: e băiețel?”
-„fetiță.” nu știu de ce îi răspund.
-„păi, n-are cercei. și e in albastru. nu se cunoaște ce e.”
-„păi, nu vă trebuie la nimic să cunoașteți ce e. e copilul meu, îmi place albastru, și nu imi înțep copilul aiurea ca să știe necunoscuții ce e. dacă la 14 ani va stârni vreo confuzie, voi avea o problemă. dar va fi personală. știați că e ilegal să îi ziceți dinghi dinghi copilului meu?”
-„ești nebună, femeie.”
când pe la patru ani o altă trecătoare trecută i-a vorbit copilei (era vizibil fetiță și fără cercei și îmbrăcată-n albastru) pe un ton dinghi dinghi țiți țe e, copila s-a întors către mine mirată:
-„mama, ce-are femeia asta de vorbește așa? ce-a pățit?”
-„cred că te-alintă.”
-„așa? mă cam sperie.”

copila mea împlinește curând zece ani. în urmă cu două zile am fost împreună la o clinică să își facă găuri în urechi pentru cercei. a fost o decizie asumată. în cunoștință de cauză.
-„de ce nu mi-ai făcut găuri in urechi când eram bebeluș?” mă certase în urmă c-o lună.
-„am așteptat să crești ca să te întreb dacă vrei și să poți să-mi răspunzi.”
-„a, bine-ai făcut.”

sunt multe țări în Europa unde este interzis să se găurească urechile copiilor până la vârsta de zece ani din alte rațiuni decât cele medicale, indiferent de tradițiile culturale.
a, nu, eu nu aveam habar de asta. eu doar am așteptat să o întreb dacă e de acord.
a, și băieții poartă cercei și tricouri roz. și arată chiar bine. :)) ” – Dorina Chiriac

Comentati?