Unele tatuaje sunt pe suflet

Beth Loster, 24 de ani, scriitoare din San Francisco, era studenta la UC Berkeley cand a cunoscut un tanar barbat ce i-a spus: “Hei, noi avem tatuaje scrise cu aceleasi fonturi.” Textul tatuajului ei – “imbracat in panoplia dragostei” – era din “Science & Health” de Mary Baker Eddy. „Imi place felul in care arata cuvintele scrise pe corp – a spus ea. Si fraza aceea scurta m-a facut sa ma simt in siguranta.” Tatuajul lui, deasemenea „tiparit” cu litere tipografice, era in latina iar ea nu a stiut sa-l traduca.

Textul urmatorului tatuaj al lui Beth a fost scris de acel tanar, ce i-a devenit iubit. Inainte de a pleca spre America de Sud, unde urma sa studieze, a lasat lipit pe frigider un bilet care incepea asa: „this is on account of my loving you forever”. Aceasta fraza – de data asta sub forma de tatuaj – i-a oferit confortul necesar cand el a murit in Brazilia intr-un accident de masina.


„Dupa ce a murit, l-am facut pentru el” a spus Beth Loster. Tipul fontului este unul al unei vechi masini de dactilografiat pe care o avea in colectie: “Am scris la masina textul si asa l-am adus la salonul de tatuaj”.

Au trecut cativa ani de-atunci, iar ea este in continuare intrebata de acel tatuaj aproape in fiecare zi. “Vorbesc despre moartea lui mai mult decat as fi facut-o in mod normal” spune Beth. “Dar asta-i bine. Imi reaminteste ca ceva minunat mi s-a intamplat la un moment dat in viata si-apoi ceva rau mi-a luat acea minune si, intr-un fel, totul e OK”. Voi iubi intotdeauna acest tatuaj si povestea din spatele lui.

Comentati?