Pietonul

„Pietonul bucurestean – o specie cu tulburari de comportament generate de isteria traficului bucurestean si de nesimtirea autoritatilor.

Dupa decenii de umblat pe strazi prost marcate si luminate, prin transee de tot felul care ocupa trotuarele, intre masini parcate alandala, scufundat in nameti, zloata cenusie si baltoace enorme, pe sub turturi, calcane delabrate, fire si cabluri de tot felul, pietonul de Capitala a dezvoltat o serie de simptome specifice: avantul suicidar de a se arunca in trafic precum pinguinul in apele inghetate ale oceanului, incapatanarea (colectiva) de a astepta la semafor pe carosabil, obida fata de tot ce are roti, ocazionala lentoare premeditata si un vocabular agresiv si colorat.

Sperios, imprevizibil, inventiv, agil, aiurit si maniaco-depresiv, pietonul bucurestean poate constitui, fara indoiala, subiectul unui documentar pe Animal Planet. Si nu doar atat, ci poate fi inscris – pe langa gasca cu gat rosu, balaurul dobrogean, boa de nisip, dihorul patat si hamsterul romanesc (ei bine, exista si asa ceva) – pe lista speciilor periclitate din Romania.” – Smaranda Vornicu Shalit

20160117_115027

20160117_115022

Comentati?