La all inclusive

„Cocalarul de 5 stele n-are nationalitate. E doar un cocalar pe care il intalnesti in special in perioada de vara in hoteluri. El vine la all inclusive/todo incluido. Sa fie sigur ca are de toate pe perioada sejurului si sa poata „da por culo” tuturor angajatilor. Chiar daca ii bate vantul in buzunare sau e zgarcit de-si mananca de sub cur, cocalarul asta are aere de boss de cand intra pe usa hotelului. Bine, le are de cand face rezervare cu care se mandreste juma’ de an in fata fraierilor care nu-si permit mai mult de un week-end pe ici-pe colo.

El vine, de obicei, insotit de nevasta (care e varianta feminina a cocalarului??) si de plozii din dotare. Care sunt imaginea diminuata a celor doi cu lipsa de educatie aferenta.

Intrarea in hotel se face cu nasul pe sus. Nu-i convine usa rotativa ca nu incape bine Samsonite-ul, nu-i place coada de la receptie ca se plictisesc copiii. Care copii incep sa alerge printre zecile de picioare prezente acolo si sa atinga toate obiectele de sticla pe care le vad, lasand urme de maini si saliva. Nu conteaza ca in viteza au lovit batranelul in scaun cu rotile sau batrana care se sprijina in baston asteptand sa se deschida restaurantul. Le zambesti amabil tuturor si injuri in gand privindu-i ochi. Ca deh! All inclusive!

Intre timp s-au pozat cu receptia in spate si cu sigla hotelului, au etichetat cunoscutii si numara like-urile pe facebook. Mai urca poze si la intrarea in camera, asta dupa ce au sunat deja la receptie sa se planga de salteaua care nu corespunde standardelor lui. Sau de faptul ca vederea la mare e umbrita de un copac. E dreptul lui, ca e la all inclusive.

Coboara la masa. Stramba din nas cu superioritate in fata fiecarei tavi din bufetul liber, dar isi umplu farfuriile de cateva ori, aruncand copiilor aceleasi cuvinte intotdeauna: mancati aici ca afara nu cumparam nimic! E statiune si e scump!
Si sub ochii ingaduitori ai chelnerului, care deja stie exact cum sta treaba, ea face cateva „sanvisuri” pe care le strecoara gratios in geanta de plaja. „Sa aiba copiii la plaja, stiti, nu cunoastem zona …” Faza se va repeta in fiecare zi.

In ziua urmatoare e musai o plangere. Nu se schimba zilnic cearsafurile??? Aerul conditionat nu se poate regla din camera??? Asa ceva! Faptul ca arata totul ca dupa razboi si ca in caz de copil mic – doamne fereste! – scutecele cacate sunt lasate intre cearsafuri, ca doar de aia e platita aia de la curatenie, nu conteaza. Ca e all inclusive. Si cele 12 zile se scurg leeeeent spre disperarea angajatilor cu zambet ingaduitor mecanic, jalnic.

Si-ti vine sa pui o pancarda maaaare la intrare: suportarea marlaniei cu care vii de acasa nu intra in pret, mah!” – Szivárvány Csepp

(sursa foto)

Un comentariu pe “La all inclusive

  1. „Cocalarul de 5 stele n-are nationalitate.” Gresit!
    Cocalarul all-inclusive n-are nationalitate. Asa este corect.
    Cocalarul de 5 stele ARE nationalitate. E RUS ! 😀

Comentati?