Povestea lui Patrunjel

patrunjelO poveste „despre marea călătorie a Domnului Pătrunjel prin bucătăria autorului său.

Tuns, ras, şi extrem de frezat, Domnul Pătrunjel decise în necunoştinţă de cauză să sondeze universul plin de mister al bucătăriei autorului său. Îşi puse pe cap şoşonii cu iepuri monstruoşi decupaţi de pe felicitări şi mai monstruoase, înhăţă şoseta cu pisici de pe facebook şi vestita sacoşă suvenir turistic călimănești-căciulata cu căprioară stil hienă, se urcă pe umbrela din pahar şi zbură de pe dulap fix în bucătărie.

Nici nu intră bine că fu luat pe sus de hohotele de râs ale tizilor dintr-un ghiveci prăpădit şi pe deasupra şi maro cu mustăţi şi buline galbene lipite de autor cu mult simţ artistic. Îşi aranjă mai bine aureola şi riscă o trecere pe roşu ca un adevărat războinic, adică ateriză pe capacul unei oale cu inimă de tablă vizibil afectată de conţinutul său ideatic, aceasta strănută înciudat şi-l expedie fix pe raftul cu mirodenii unde avu o scurtă dar încărcată de sensuri discuţie cu un hornar de pe o cutie de ceai. Drept concluzie a discuţiei lor începu să escaladeze samovarul imaginar al autorului în căutarea vreunui vers de ronţăit. Versurile însă erau de mult consumate.

Îşi lipi cu tandreţe nasul de o cutie de îngheţată cu aromă de ciocolată şi topping de cacao, salivă vreo 2 minute cu stil, cutia nu spuse nimic deci îi trase un şut princiar şi înţelese încă o dată că nimic pe lumea asta nu e prea uşor de cucerit, depinde cum zbori şi mai ales cum îţi tragi şoseta cu pisici de pe facebook pe cap.

Pentru depozitat în dulap găsi nimerit să arunce în sacoşa suvenir turistic un trupeş torttelini cu spanac şi ricotta din care se gândi să-şi construiască un carusel uriaş cu ajutorul unei verişoare de-a lui mai papiotă, luă şi o boabă de piper pentru pus sub pernă, o coadă de ardei peste nas şi un sâmbure de măr peste şoşonul tras pe cap.

Ca şi în acest text de altfel, Domnul Pătrunjel îşi dădu seama că de fapt nu se întâmplă nimic prin bucătăria autorului său aşa că plecă înfometat şi vesel spre rafturile din dulapul personal unde o cordeluţă bizară îl aştepta să împartă aceeaşi boabă de piper sub o singură pernă.” – Dana Banu

Comentati?