Padurea are nevoie de noi

„Un prieten binevoitor tocmai mi-a trimis aceste fotografii aeriene.
Imagini asemanatoare intalnim in aproape toti muntii Romaniei.

Situatia nu mai are legatura cu ecologia ci cu siguranta nationala a acestei tari. Cu sanatatea noastra si cu miliardele de euro ce vor trebui cheltuite in viitor pentru a incerca sa reparam iresponsabilitatea unora.

Credeti ca acest jaf generalizat s-ar fi putut produce fara sprijin de la cel mai inalt nivel? Daca un taran fura un singur copac din padure, credeti-ma ca se afla imediat acest lucru. La mine la Cepari, pe valea Topologului, sub Negoiu, nu poti scoate un lemn din padure fara ca padurarii sa afle. Aceste paduri rase nu puteau ajunge in asemenea hal fara un spate bine asigurat. Ghici ghicitoarea mea, cine poate asigura acest spate? Lantul trofic e mare, dar verigile duc sus. Asa zisele masuri din ultimele zile sunt praf in ochi pentru cei care nu vad ca hotul striga hotii.

‪#‎padurearezista‬ doar cu ajutorul nostru. Dati mai departe sa ajunga la toata lumea.” – Alex Gavan

Asa cum va sfatuieste Alex Gavan, dati mai departe. Nu articolul meu ci postarea lui. Click pe numele lui Alex, intrati pe pagina lui de facebook si distribuiti aceasta postare. Nu-i vorba numai despre defrisari, insa alunecarile care se vor declansa vor face prapad in calea lor, vor antrena tot in calea lor, vor indeparta stratul de sol … Muntele sufera. Arata precum un animal ranit. Padurea are nevoie de noi! Padurea poate rezista DOAR cu ajutorul nostru.

alex-gavan1

alex-gavan2

alex-gavan3

alex-gavan4

Comentati?