O fotografie si o mie de cuvinte

O fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte, dar ce face din captura unei imagini o fotografie cu adevarat reusita? Aparatul sau ochiul, mana sau imaginatia? Se spune, si este perfect adevarat, ca o fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte. Admirati-o pe cea de astazi:

„O femeie ce-si tine in brate copilul, incercand sa reziste asaltului politiei statului care incerca la randul sau sa elibereze o proprietate privata, aflata in Manaus, in inima Braziliei, ocupata de femeia din imagine si alti 200 de membri ai „Landless Movement”.

Simbolurile acestei fotografii sunt intarite de o compozitie extrem de puternica: femeia si copilul atat de vulnerabili, parand a fi singurele elemente de umanitate si culoare impotriva zidului avansat de scuturi si bocanci. O astfel de imagine lasa foarte putin loc pentru dubii. In astfel de circumstante, oare mai vrem sa stim detaliile disputei? De ce? Ca sa avem dubii ca am putea asista la ceva care e in neregula?

World Press Photo Award 2008

NDIOS DESOCUPAM TERRA

Ambele fotografii ii apartin fotografului brazilian Luiz Vasconcelos, ce lucra pentru „The Review” dar cu prima a si castigat The World Press Photo Award 2008 la categoria General News.

Comentati?