Ce ne-am face daca n-ar fi pisicile?

pisicileNu ma refer la invazia de pisici de pe facebook, desi ar fi de discutat si asta, ci este vorba de prezenta felinelor in viata noasttra de zi cu zi. Raspunsul scurt, conform speculatiilor medicului veterinar profesor Alan Beck, este acela ca ar fi un dezastru (cum dealtfel banuiam si noi). Pisicile joaca un rol important in pastrarea numarului rozatoarelor cat mai scazut. Daca n-ar exista pisicile am fi depasiti de sobolani.

In India – de exemplu – spune Beck, pisicile joaca un rol important in scaderea pierderilor de cereale si contaminarea lor de catre rozatoare. Cu alte cuvinte, poate ca-i adevarat ca oamenii hranesc pisicile, dar fara pisici oamenii ar ramane cu mult mai putina mancare. Insa nu doar mancarea ar fi problema … Un efect in cascada pentru alte probleme ecologice.

In Noua Zeelanda ecologistii au observat ca pe masura ce numarul de sobolani a crescut acolo unde lipsesc pisicile, numarul pasarilor marine a scazut pentru ca sobolanii le-au distrus ouale depuse. Daca cele aproximativ 220 de milioane de pisici domestice din lume ar disparea, numarul pasarilor marine ar scadea in toata lumea, in timp ce populatia de pradatori non-feline se asteapta, desigur, sa creasca.(foto credit: pinterest)

10 comentarii pe “Ce ne-am face daca n-ar fi pisicile?

  1. Cool facelift ! 🙂
    Din nenorocire ca sa vad comentariile recente trebuie sa trag tare de rotitza de la mouse…

    Despre pisici doar o vorba…
    Sunt utile fara indoiala… ce s-ar face cainii fara ele?! Ce-ar mai ucide cu atata placere ?! 😀

    1. Numai adevăraţii fideli 😀 ajung până la comentarii. Am atâtea lucruri frumoase de scos din sertare şi adus în faţă … Nici nu ştiu ce să pun mai întâi în faţă! Pupici!

      1. „Nici nu ştiu ce să pun mai întâi în faţă! Pupici!”…. Zau ca e nevoie sa reformulezi…. ca mie-mi trec prin cap nishte kestii… LOOOOL

        1. Nici nu ştiu ce să pun mai întâi în prim-plan, să scot de prin cotloane (că mi-am descoperit o groază de postări faine uitate, trecute cu vederea). Despre asta vorbeam, defectule! Am scos de la naftalină „Stăpânul culorilor”, de exemplu. patrusuteşiceva de fotografii (şi mai am în foldere o groază!) minunate ce se pierduseră prin 2011-2012.

          Şi închei cu …. Pupici! 😀

Comentati?