Calatorie cu trenul – cele mai ieftine rute

via travellnewsblog2Astazi continui lista celor mai ieftine calatorii cu trenul pe care n-ar trebui sa le ratam in viata asta. Aflam intotdeauna despre cele mai scumpe. Ori de cate ori auzim despre cea mai grozava calatorie cu trenul, cea mai lunga, prin cele mai deosebite locuri, vom descoperi si ca este cu mult peste posibilitatile unei calatorii medii – financiar vorbind. Ca e vorba de Orient-Express, Rocky Mountaineer, The Blue Train in Africa de Sud – toate suna extraordinar, dar nu sunt destinate unui calator/excursionist cu buget mediu.

Beijing – Lhasa

Beijing - Lhasa

Aceasta calatorie de doua zile acopera aproape 4.000 de km si te poarta pe cea mai inalta cale ferata din lume, in cea mai inalta gara de pe pamant si costa numai 130$. Ar fi o nebunie, daca tot te afli in China, sa nu iei bilet pentru un astfel de „zbor”. Calatoria din Beijing spre Tibet te poarta printr-un peisaj impresionant si este o ruta ce se vinde imediat ce se pun biletele in vanzare. Daca faci rezervare si achizitionare online pleci cel mai devreme in 60 de zile. Mergeti acolo, daca puteti! Pret: 130$ (chinahighlights.com)

Hanoi – Saigon

Hanoi - Saigon

„Reunification Express” era initial doar un simplu tren dar este acum o serie de trenuri ce fac legatura intre Hanoi – in nordul Saigonului (sau Ho Chi Min City – desi gara este cunoscuta oficial drept Sai Gon) in sud. O calatorie intre doua foarte diferite fete ale Vietnamului, si una ce urmeaza lungul coastei prin Hue, Danang si Nha Trang inainte de a ajunge in Saigon doua nopti dupa plecare. Asta este cel mai bun mod de avedea mare parte din Vietnam. Pret: 55$ (vietnamimpressive.com)

Kyoto – Tokyo

Kyoto - Tokyo

Este ceva ce nu poti numi braga dar un adevarat iubitor de plimbari cu trenul nu poate rata japonezul „shinkansen” sau bullet train macar o data. Una din calatoriile clasice este intre Kyoto si Tokyo, o calatorie de doua ore ce te poarta pe Mount Fuji spre capitala plina de viata la 320km/h. In timpul calatoriei te vei rasfata in confort in timp ce vei savura ceea ce pare ca sunt cele mai bune snacks oferite pe tren din intreaga lume. Pret: 90$ (hyperdia.com)

St Petersburg – Moscova

„Red Arrow” este un alt tren rusesc emblematic, unul ce face legatura dintre cele doua orase ale tarii inca din 1931. E un pic tipator, exagerat, dar pentru asta platesti aici: calatorie cu trenul dintr-o alta era, cand lucrurile trebuiau sa arate neaparat bine si sa mearga perfect. Red Arrow este de obicei plin de turisti dar asta nu face experienta mai putin placuta sau interesanta. Pret: 98$ (russiantrains.com)

 

Am sa continui sa caut informatii utile si pentru alte destinatii. Nu am mentionat nimic despre trasee de la noi in primul rand pentru ca informatiile sunt cumva precum niste secrete interne (nimic nu „transpira” spre public, sau daca totusi apar undeva, cand ajungi la ghiseu sa cumperi biletul descoperi cu totul alt pret) dar ma puteti ajuta voi cu detalii despre experienta personala din calatoriile voastre cu trenul.

Care este acea calatorie cu trenul pentru care nu ai platit o avere sau un pret disproportionat fata de conditiile oferite, distanta si dotarile trenului?

7 comentarii pe “Calatorie cu trenul – cele mai ieftine rute

  1. Hmm… nu e rea ideea de vacanță cu trenul. Zzzuper lista, Lucia! Așteptăm continuarea. Ar fi minunat să am posibilitatea să mă plimb cu trenul prin Europa. Observ că cei de la CFR au inventat un fel de abonament, InterRail Global Pass. Până una alta, n-aș refuza nici traseul New-York – Chattanooga 😉
    https://www.youtube.com/watch?v=V2aj0zhXlLA

    1. Ce frumoasă e mirarea asta la vârsta lor! Atât de sinceră! 🙂 Să-l filmezi pe pitic şi facem update atunci 😀

      Cât despre CFR, spuneam că nu te poţi baza pe informaţiile lor şi că oricum sunt mult prea mari faţă de ce oferă (ca să nu mai vorbim de întârzieri, „faună” şi altele … Sărut mâna pentru link. Să fie de folos!

Comentati?