Un cimitir pentru cabine telefonice

cabine telefonicePe o proprietate industriala parasita in Newark, Nottinghamshire, se afla un cimitir. Dar asta nu este un loc obisnuit de odihna pentru cei morti. Putini stiu de existenta lui si chiar si mai putini vin sa-si aduca omagiile.

Fiti bineveniti in ceea ce pare a fi un cimitir pentru cabine telefonice dezafectate. Sigur, nu-s chiar orice cabine, sunt celebrele roscate britanice. Acest depozit este camin pentru mai mult de 150 dintre ele – printre ele fiind si o raritate de 85 de ani … (foto © Guzelian)

Red-Phone-Box-hostelbookers.com
(photo © hostelbookers)

60 dintre rosiile cabine telefonice au fost scoaase la vanzare si pentru prima oara in 25 de ani cumparatori privati au avut sansa sa detina una din cabinele K6, proiectate in 1935 cu prilejul Jubileului lui King George V, de la pretul de 1.950£.

70.000 de K6 sunt instalate pe suprafata Marii Britanii ca parte a primului program national de telefonie publica. In prezent au mai ramas numai 10.770, in care sunt incluse 2 aflate in Normandia, Franta, instalate cu prilejul celei de a 50-a aniversare de la D-Day, si cateva in Malta, Bermude si Gibraltar. Dar cum telefonia publica este in declin, din pricina raspandirii celei mobile, 60% din totalul de cabine telefonice inregistreaza doar costuri. In 2002 erau 92.000 de cabine BT pe strazile Marii Britanii; in prezent sunt mai putin de 50.500.

phonebooth-graveyard-hostelbookers.com
(photo © hostelbookers)

Comentati?