Un restaurant pe zi. Azi gradina zoologica

Daca sunteti genul de persoana care iubeste sa se uite la un acvariu plin de homari, dupa care sa-si aleaga crustaceul dorit pe farfurie, Gradina Zoologica din Beijing ar putea fi locul ideal. Asa cum scrie The Guardian, Gradina Zoologica este unul dintre cele cateva locuri din lume unde este interzis sa hranesti animalele, dar a te hrani cu ele este complet acceptabil. Ce puteti gasi pe meniul restaurantului gradinii zoologice? Orice, de la … degetele de hipopotam la coada de cangur, friptura de crocodil, sau supa de furnici.

Gradina zoologica s-a confruntat cu proteste din partea grupurilor pentru drepturile animalelor, dar dupa cum scrie The Guardian, „critica este un semn de schimbare a vremurilor. In trecut, anunturile referitoare la fiecare din animalele din custile gradinii zoologice includeau informatii cu privire la partile cele mai gustoase si mai utile pentru medicina traditionala chineza. Aceste detalii au fost omise de aceasta data”.

Dupa ce urmaresti fiarele in custile lor, la restaurantul gradinii poti roade “degetele” de hipopotam, mesteca o codita de cangur, ciuguli penis de cerb sau sorbi o farfurie de ciorba de furnici.

Vanzarea de astfel de preparate a provocat indignare, mai ales dupa ce stirea a aparut in jurnalul Legal Daily. „Este extrem de nepotrivit pentru o gradina zoologica sa vanda astfel de produse”, a declarat Ge Rui de la Fondul International pentru Bunastarea Animalelor. „Una dintre misiunile gradinii zoologice este de a stimula dragostea pentru animale si dorinta de a le proteja, dar prin vanzarea de meniuri facute din animalele crescute in custi, aceasta gradina zoologica stimuleaza consumul si creste presiunea asupra animalelor salbatice. Este o iresponsabilitate sociala.”

Jiwen Chang, expert juridic la Academia Chineza de Stiinte Sociale, care incearca sa schiteze proiectul unei legi de protectie a animalelor, a declarat: „Desi este legal, nu cred ca este umanitar. Este extrem de nepotrivit si imoral ca ei sa vanda astfel de produse. Este contrar cu obiectivul unei gradini zoo”.

Proprietarii restaurantului Bin Feng Tang nu au dorit sa comenteze pentru The Guardian, dar au spus presei locale ca au folosit la bucatarie carne de la fermele de animale exotice iar vanzarea acesteia se intampla de mai multi ani cu aprobarea deplina a autoritatilor.

In urma comentariilor negative, totusi, personalul a spus ca va revizui meniul, care include, de asemenea, preparate din scorpion, paun, oua de strut, supa de rechin si alte delicatese pentru preturi cuprinse intre 100 si 1.000 de yuani (£10 – £100 ).

Comentati?