Despre comunicare in urma cu 20 de ani

In urma cu un pic peste 25 de ani, o scoala elementara de la periferia orasului american Seattle a avut la una din clasele ce studiau stiintele un proiect foarte interesant pentru copii: scrierea unor mesaje (tiparite si semnate), punerea lor in sticle, si „lansarea” lor in golful Puget Sound.

La inceputul lunii Decembrie, Merle Brandell, un vanator de ursi din Alaska a gasit o sticla in Marea Bering si a fost intrigat de mesaj. Acesta spunea:

„Aceasta scrisoare este parte a unui proiect de stiinte, pentru a studia oceanele si a afla lucruri despre oamenii aflati la distanta. Te rog trimite data si locatia sticlei impreuna cu adresa ta. Iti voi trimite fotografia mea si-am sa-ti spun unde anume a fost sticla adusa de ape. Cu prietenie, Emily Hwaung.”

Brandell, dupa ce a descoperit mesajul, si-a facut partea de treaba incercand sa contacteze fetita ce scrisese misiva. Cum telefoanele date la North City School, identificat cu ajutorul mesajului, au ramas fara raspuns, s-a hotarat sa-si duca pana la capat treaba si a trimis scolii districtului o scrisoare. A fost surprins sa descopere ca North City School fusese cam de multisor inchisa si micuta scolarita ce scrisese biletul era de fapt o femeie in toata puterea cuvantului. Emily Hwaung, este astazi Emily Shih si este o contabila in varsta de peste 30 de ani care inca mai considera Seattle acasa.

Scrisoarea in sticla a calatorit 1.700 de mile pana sa fie descoperita. Mesajul a fost trimis in anul scolar 1986-87 si a avut nevoie de 26 de ani in tranzit pana sa fie descoperit.

Comentati?