Asistent de citit

Cand copiii ii citesc, Danny nu-i critica sau nu le corecteaza pronuntia. El doar da din cap si ridica o ureche in aer. Danny este un ogar si el este o modalitate noua de a incuraja elevii de la scoala primara din Oakhill, Tamworth, Staffordshire, sa citeasca cu voce tare. Un „catel ascultator”, el este parte a unei program originar din SUA numit „Reading Education Assistance Dogs”.

Ii ajuta pe copii sa citeasca cu voce tare, dar si la respectul de sine al copiilor pentru ca el nu judeca, spune proprietarul cainelui, Tony Nevett, ce are o diploma in terapii asistate de animale. Nu-i judeca si nu rade de ei. Este doar o unealta, iar copiii nici nu realizeaza ca citesc, si probabil ca la clasa n-ar avea incredere s-o faca atat de usor. Danny a facut cinci luni de training ca sa devina Read Dog. Ogarii sunt in mod particular foarte potriviti acestui gen de terapie pentru ca ei nu latra iar blana lor scurta este cel mai putin probabil sa provoace alergii.

Nevett spera ca programul, pornit in Kent, se va raspandi. „Am avut cateva povesti de succes, inclusiv o fetita cu sindrom Down care si-a imbunatatit cititul” spune el. „Cand Danny merge la culcare le spun copiilor ca viseaza la povestile lor”.

Comentati?