Raul celor cinci culori

Cunoscut drept „Raul celor 5 culori” sau „Raul Curcubeu”, Cano Cristales este unul din cele mai uluitoare rauri din lume.

Pentru cea mai mare parte a anului, raul Cano Cristales din Columbia, este doar un rau ca toate celelalte cu ape asemenea tuturor celorlalte pe care le-ati vazut pana acum. Dar pentru o scurta perioada de timp, devine scena unui festival de culori naturale. Algele ce cresc pe fundul acestui rau sunt in spatele acestui incredibil fenomen natural.

Exista o combinatie aproape de rigoarea unei farmacii intre debitul apei si lumina soarelui, in timpul sezonului ploios razele fiind tinute departe de fundul raului iar in cel secetos apa fiind prea putina ca sa poata sustine viata apelor sale, insa intre aceste doua sezoane conditiile sunt perfecte pentru culorile raului Cano Cristales care revin la viata.

Intreaga albie a raului este acoperita de o gama de culori mergand de la albastru, la verde si rosu, cu nenumarate nuante intre ele. Este un mare pacat ca aceste culori nu rezista decat cateva zile, intre sezonul ploios si cel secetos. Dar cred ca si asta il face atat de special. Din pacate, ori poate din fericire, Cano Cristales trece printr-o zona izolata, in apropierea orasului La Macarena. 20 de metri latime, 100 lungime, raul minune este accesibil doar calului si catarului si doar cateva agentii de turism ofera excursii in aceasta zona.

Comentati?