Osoyoos – Lacul patat al Canadei

Elogiat din vremuri imemoriale ca un lac cu puteri vindecatoare, Osoyoos a devenit unul din cele mai populare atractii turistice din Canada, insa nu datorita alinarii suferintelor ci in primul rand pentru aspectul lui … patat.

Localizat in Valea Oskogan, Osoyoos este unul din locurile cele mai bogate in minerale de pe pamant, avand sulfati de magneziu, calciu si sodiu. In timpul verii, cand apa lacului se evapora, lasa la vedere mineralele, ce se separa unele de altele si iau forma unor piscine. Fiecare astfel de piscina naturala are cate o culoare, in functie de tipul si concentratia mineralelor, facand lacul Osoyoos o priveliste unicat.

Inca din antichitate, indienii din Valea Oskogan au considerat „Lacul Patat” un loc sfant ce le-a vindecat afectiunile. Fie ca sufereau de entorse, infectii, boli de piele sau dureri prezente in corpul lor, se faceau bine doar scaldandu-se in apele lacului. Chiar si in vremuri de razboi, triburile cereau armistitiu pentru ca luptatorii sa poata veni la lac sa-si vindece ranile.

In timpul Primului Razboi Mondial, mineralele din „Lacul Patat” au fost folosite pentru munitie in fabricile construite in zona. De generatii, Osoyoos a fost proprietatea familiei Earnest Smith, ce a vrut sa construiasca un centru spa, chiar pe lac. Insa presiunea constanta a indienilor nativi a tinut aceasta dorinta departe de a se implini, acestia sperand ca vor reusi eventual sa convinga familia Smith sa le vanda lacul inapoi.

O priveliste impresionanta, „Lacul Patat” este restrictionat in prezent de teama ca numarul prea mare de turisti ar putea deteriora piscinele. Dar va puteti bucura inca de imaginile deosebite ce le ofera acest loc din spatele gardurilor de otel ce imprejmuiesc lacul Osoyoos.

Comentati?